Teljesen leépülök, mit tegyek?
3.osztályos tanuló vagyok, gimnazista. Egyre jobban azt érzem, hogy hülyeség ez a sok feles tantárgy, a tanárok baromságokat beszélnek.Túl vagyunk terhelve. Én 3 ra érek haza és minden reggel 6 kor kelek.Minden felkeléskor meg akarok halni.Szó szerint. Nekem amellett hogy magamra kéne idő, még tanulnom is("minden tantárgy fél óra"=3 és fél óra) kellene abban a pár órában. Ahányszor kinyitok egy könyvet, tényleg az öngyilkosságon gondolkodom, vagy hogy befejezem az iskolát. Az öngyilkosságomtól a kutyám ment meg. Ha nem lenne, már én se lennék. Inkább kutyázok 3-tól este 8-ig, minthogy 1 szót is tanuljak. Emellett edzek is, azt is tanulás helyett. Ezek lekötnek, és szeretem őket csinálni. Föleg a kutyámmal lenni. Minden percét élvezem. Egyébként nem vagyok rossz tanuló, így is tartom 3-4-es jegyeket. Idegen nyelv 5ös. Az tanulás nélkül.
A kinézetemmel nincs baj. Magas vagyok és meg vagyok elégedve magammal.Sokszor kérdezik osztálytársaim hogy miért nincs már barátnőm:
A szerelmi életem is szar. Még régebben az első próbálkozásomnál visszautasított egy lány. Engem ez megtorpantott. Afféle trauma nekem. Már szinte nem is bírok kettesben lenni lánnyal. Csak az osztálytársaimmal.Bulizni nem szeretek, azaz táncikálni. Inkább inni a haverokkal. De ot meg nem lehet csajozni.Szóval ez is nuku.
Szóval nem tudom mit kezdjek az életemmel. Azon gondolkoztam, hogy kimegyek külföldre valami állatvédő egyesülethez és nekik dolgoznék. Mert az állatokkal és a természettel nyugisan megvagyok. Ebben érzem hogy nem görcsös.
Nos mit tegyek ? El fogom magam hagyni.
Az állatvédő egyesület szerintem jó ötlet.
Amit az iskoláról írsz, azon nem csodálkozom, nekem is nagyon elegem volt már utolsó évben.
Szia, szinte rossz volt olvasni ezt a mérhetetlen önsajnálkozást, ami belőled árad és hidd el, hogy ezt sugárzod a környezeted felé is.
Szerintem neked fogalmad sincs, milyen szerencsés vagy, hogy gimnáziumba járhatsz, megvan mindened és az a legnagyobb gondod, hogy utálsz tanulni.
Ez most papolásnak fog hatni, de hidd el, hogy idősebb és tapasztaltabbként jót szeretnék neked: most tanulj, amíg megteheted és otthon laksz, mert amikor már reggeltől estig gürizel az éhbérért és este 8-kor esel haza, már úgysem lesz erőd hozzá, hiába is akarnál. A gimnáziummal túl sokra nem mész, szakmát is kéne választanod, próbálj meg azokra a tantárgyakra rákoncentrálni és belemélyedni, ami érdekel. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy egyszerűen nincsen, aki mutassa neked a helyes utat, nem tudsz mit kezdeni magaddal, pedig pont abban a korban vagy, amikor minden kéne, hogy érdekeljen.
Rengeteg csalódás fog még érni az életben és sokkal durvábbak, minthogy egy lány visszautasít, erre is fel kéne készüljél, mert már az nagyon gáz, hogy az öngyilkosság megfordul a fejedben ilyen "apróságok" miatt. Az a baj, hogy a szülők nagyrésze egyszerűen nem tanítja meg a gyereküket veszíteni, nem tanítja meg azt, hogy nem mindenben ők a legjobbak, teljesen eltorzult képet kap a gyerek önmagáról, mert a szülő mindig agyon dícséri, mindenben ő a legjobb, legügyesebb. Csak amikor közösségbe kerül, akkor kapja a pofonokat, mert rájön, hogy hoppá, nálam ezerszer jobbak is vannak ám.
Egy visszautasítástól azért nem kéne mindjárt hátat fordítani az udvarlásnak, láss tovább kicsit az orrodnál, tanulj meg normálisan ismerkedni, barátkozni és akkor nem lesz gond. Mint ahogy neked sem tetszik akárki, te sem tetszhetsz minden lánynak, de ez így normális. A külső az egy dolog, az első pár találkozásnál döntő, de utána úgyis az egyéniség fontos.
Céltalanul nagyon rossz élni felnőttként is, biztos te is sok befásult, életunt felnőttet ismersz.
Mindig kell, hogy legyen valami célod, elérhető célod, ha az sikerült, akkor jöhet a következő. Most találd ki, hogy mi az, ami érdekel, ami foglalkoztat, amit szeretnél csinálni és arra koncentrálj rá, tanulj, olvass utána, akár sulin kívül is járj el olyan helyekre, ahol tovább okosodhatsz és találkozhatsz hasonló érdeklődésű fiatalokkal. Nem fog semmi az öledbe hullani, az csak a mesékben van, mindenért keményen meg kell dolgozni. Kutyákkal akarsz foglalkozni? Nem elég az, hogy megsimogatod őket és szereted, ismerned kell a természetüket, a falka szokásait, a felépítésüket, mindent.
Ne hagyd el magad, a legnagyobb időpazarlás lenne. Hidd el, ha elkezdesz valamin nagyon dolgozni, a többi jön magától, de egy búskomor, semmittevő, céltalan sráctól menekülnek az emberek.
És az állatvédő egyesület majd eltart szerinted? Tisztában vagy te a megélhetés költségeivel (pláne külföldön)?
Mi lenne veled, ha 8 órában dolgoznál, mint mindenki más?
Igenis erőltesd meg magad, kezdj valamit az életeddel, mert az öngyi gondolatokra meg az állatvédelemre nem sokat lehet alapozni. Férfi vagy, egy napon el kell tartanod egy családot - higgy nekem, sokkal könnyebb lesz, ha most nem rinyálsz, hanem tanulsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!