Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha úgy döntök, hogy több...

Ha úgy döntök, hogy több évnyi titkolt depresszió és evészavar után végre segítséget kérek. Hova menjek?

Figyelt kérdés

A háziorvoshoz mehetek? Mit mondjak neki? Mi van akkor ha nem hisz nekem? Egyáltalán hogy vegyem rá magam, hogy elmenjek?

Sokszor éreztem már késztetést az öngyilkosságra, de most valahogy még erősebb mint máskor..és ez megijeszt..

Ugyanakkor egyáltalán nem érdekel már az élet. Csak el akarok aludni mert itt már úgy érzem, hogy nincs semmi keresnivalóm.. Meg akarok halni..és ez megijeszt. Tíz év egyre erősödő depresszió már túl sok nekem..

2015. nov. 7. 23:55
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem tud téged senki sem megérteni. Egyedül vagy, pedig az ilyen emberek a legérdekesebbek...

különben pszichiáterhez kérj beutalót, vagy változtass környezetet.

2015. nov. 8. 00:21
 2/3 anonim ***** válasza:
Pszichiáterhez nem kell beutaló. Ambulánsan is ellátnak, csak ki kell várni a sorodat. Hasonló helyzetben vagyok én is, egészen múlt hét szerdáig halogattam, amikoris egy elég nagy pofont kaptam az élettől és úgy döntöttem, ebből elég és ez elég nagy bátorságot adott ahhoz, hogy el merjek menni pszichiáterhez. Jobban éreztem magam attól, hogy egy olyan valakivel beszélhetek a problémáimról, aki nem családtag, és így nem is adhat elfogult választ. Az igaz, hogy azt tanácsolta, hogy menjek el magán pszichiáterhez, és szedjek egy olyan gyógyszert, amitől állandóan álmos voltam, így nem is szedtem tovább. Most próbálok az interneten keresni arról valamit, hogy a közelemben van-e valamiféle önsegítő csoport, ahová hasonló helyzetben lévők járnak... A lényeg, hogy ne add fel! Sosem késő változtatni!
2015. nov. 8. 16:57
 3/3 A kérdező kommentje:
Annyira irigylem azokat akiknek van elég bátorsága ahhoz, hogy elmenjenek orvoshoz.. Úgy érzem, hogy most már nekem is muszáj elmennem, mert tényleg nem bírom már sokáig, de egyszerűen nem megy..nem vagyok rá képes..
2015. nov. 8. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!