Így nem lehet bajom, ugye?
1 éve van szorongásos betegségem, pontosan poszttraumás stressz zavar. Néhány hónapja kezelnek pszichoterápiával, gyógyszer nélkül, szerencsére nagyon hatásos, látványosan gyógyulok. Így, hogy pszichoterápiával vagyok kezelve, elvileg nem alakulhat ki más pszichológiai betegségem (ha nem ér egyéb trauma) igaz? Szóval nem lehet depresszióm vagy nem bolondulhatok meg így kezelés mellett.
Csak mert néha így gondolkozok ezen. :)
A pszichoterápia nem egy olyan "gyógyszer", ami "immunissá" tesz minden más pszichés betegségre. A depresszió például pont egy olyan betegség, ami bármilyen ok nélkül, egy elméletileg "tökéletes" és "kielégítő" életvitelben is kialakulhat. Nem csak a traumáktól alakulhatnak ki ilyen betegségek.
Viszont egy hatékony pszichoterápia segíthet téged abban, hogy megtanuld könnyebben kezelni a stresszt, a különböző élethelyzeteket, ami elősegítheti azt, hogy kikerülj bizonyos betegségeket, de nem garancia rá nyilván.
Depresszió sosem alakul ki ok nélkül. :) Azért eléggé felvilágosított vagyok már ebben a témában. Tudom a tüneteit, többször próbált már elkapni de leküzdöttem, rengeteg "ellenszert" tudok rá. A doki azt mondta nagyon sokat fejlődök, tanulok, ebből gondoltam, hogy akkor csak nem lehet más bajom majd?!
Utolsó: Sportolok minden nap és gyógynövényes, vitaminos étrend kiegészítőt szedek. :)) (Brandenburg Neuro)
"Depresszió sosem alakul ki ok nélkül."
Úgy értettem, hogy van, amikor nincs semmilyen külső hatás, az ember életének nincs olyan szegmense, amivel magyarázhatóak a depresszív tünetek. Nyilván van oka, mert oka mindennek van, de sokszor nem egyértelmű, hanem belső, nehezen feltárható oka van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!