Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nincs bátorságom a halálhoz,...

Nincs bátorságom a halálhoz, de élni se akarok mit tegyek? 16F

Figyelt kérdés
2015. okt. 25. 20:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Nekik mindegy hogy 1-el több vagy kevesebb. Neked nem mindegy, hogy élsz e vagy nem. Ne add fel ilyen könnyen.
2015. okt. 25. 20:56
 12/20 anonim ***** válasza:

Nem tudom mi lehet a konkrét problémád, de leírom az én kis történetemet. 16-18 évesen én is elég sokszor gondoltam öngyilkosságra, nem találtam a helyem családi háttér se volt rendben, és elég sokat szorongtam meg még szorongok is, és rengeteg emberben csalódtam, nem tudtam kiben bízhatok és kiben nem. Ezért magamba fordultam, és elég sokszor lejátszottam fejben, hogy hogyan viszem véghez az életem kioltását. Pszichiáterhez is jártam, ami szart se ért, teli tömött gyógyszerekkel amiktől bezombultam, és az öngyilkosságra való késztetés csak erősödött. Aztán leálltam a xanaxal. 19hez közeledve diagnosztizáltak nálam egy gyógyíthatatlan betegséget, ami segített átértékelni az egész életem. Megtanultam a pozitív kis dolgokat is észrevenni az életben, próbálom minden napból kihozni a legjobbat, és ennek a betegségnek köszönhetően megismerkedtem elég sok új emberrel akik hasonló cipőben járnak mint én. Másnak teher ez, én örülők neki, mert ha nem alakul ki nálam, akkor már lehet 3-4 méterrel a föld alatt feküdnék.

A lényeg, keress valami hobbit, és azzal kapcsolatos közösséget, vagy kösd le magad valamivel, amivel eltudod terelni a figyelmedet a negatívgondolatokról. Meg próbáld észre venni az életben a kis pozitív dolgokat is.

2015. okt. 25. 22:12
 13/20 A kérdező kommentje:
Oké értem :) megkérdezhetem a betegséged nevét?
2015. okt. 25. 22:22
 14/20 anonim ***** válasza:

Mivel nincs hozzá bátorságod, ezért ez a lehetőség felejtős. :) Ne is gondolj rá többet! Az nem fog előbbre vinni, ha minden egyes akadálynál megnyugtatod magadat, hogy "mindegy, akkor öngyi leszek". Nem!!! Nincs ilyen opció.

Keress más megoldást! Ha most nincs jó életed, akkor tegyél meg mindent annak érdekében, hogy 10 év múlva már ne így érezz. Mert 10 év múlva is élni fogsz, és azt fogod gondolni, hogy "mindegy egyes perc, amit azzal töltöttem, hogy magamat sajnálgattam, elvesztegetett idő volt". Inkább olvass, tanulj, sportolj!

De most komolyan, mi a probléma?

2015. okt. 26. 10:15
 15/20 A kérdező kommentje:
2015. okt. 26. 11:37
 16/20 anonim válasza:

Szia! Mindig van remény a gyógyulásra, én legalábbis így gondolom. Ha eldobnád magadtól az életet, az esélyt sem adod meg magadnak a változásra. Sok kérdést tettél fel a legutóbb magadott linkedben, mindegyikre külön-külön, lehet válasz. Kérdés, mennyi önbizalmad van, lett.. voltak-e csalódásaid, dícsértek-e, bátorítottak-e eleget a szüleid, voltak-e akár kisebb sikereid? Ezek mind a kérdéseidhez kapcsolódó kérdések. Ha negatívak a válaszaid, hidd el akkor is lehet változtatni rajtuk, megvan a módja! Keresd meg miben vagy tehetséges, biztos vagyok benne, hogy van valami! És máris meglesz a sikerélmény, az öröm, az életkedv!

A remegés akármitől is lehet. Akár fizikai is, megfelelően táplálkozol, alszol eleget, kávé, vagy valami szer? És persze lelki is lehet, de ez tényleg nagy falat..

Amúgy én is hajlottam tizenévesen depresszióra, Cure-os voltam stb, de aztán 17-évesen úgy döntöttem, hinni fogok Istenben, Jézusban és nem bántam meg. Most 40 éves 2 gyerekes anyuka vagyok, és mondhatom, a Gondviselés végig velem volt a 23 év alatt. Itt olvasgathatsz érdekes dolgokat sokféle kérdésben: [link]

2015. okt. 26. 12:31
 17/20 A kérdező kommentje:
Depresszióra gondoltam először, de az ilyesfajta betegséget se zárom ki, mint a borderline, az asperger vagy a skizofrénia.. igazából én úgy vagyok mig nem tisztázódik mi a bajom, nem is szeretnék mással foglalkozni csak ezzel.. Igazából én olysn ember vagyok, aki egyszerűen nem tudná elfogadni, hogy beteg.. nem tudom figyelmen kívül hagyni.. csak reménykedek, hogy nem lesz baj mikor elmegyek orvoshoz.
2015. okt. 26. 12:43
 18/20 anonim ***** válasza:

Szerintem még pajzsmirigy betegség is állhat a háttérben, de akár vitaminhiány is. Főleg, ha úgy érzed, hogy nem voltál mindig ilyen.

Természetesen foglalkozni kell ezzel a problémával, és fontos, hogy kilábalj belőle, de amíg tart, inkább a játék meg a felesleges dolgok helyett olvass könyveket. Ha már úgyis otthon vagy, legalább töltsd hasznosan az időt, később profitálhatsz belőle.

2015. okt. 26. 13:08
 19/20 anonim ***** válasza:
Felejtsd el az összes műanyag kaját, tartósítószert is. Lődd ki a tejet, hüvelyes növényeket, gabonaféléket is. Egyél húsféléket, de csak ami nem készítmény, tehát nem felvágott, hanem natúr, csak főzni sütni kell. Zsírtól ne félj, csak nem kell nyakrafőre azt tolni, inkább mint olaj. Mellé főleg zöldségféléket az említettek kivételével. Tudd meg nagyjából miket ehettek 2-300 éve. A depresszió, letargia, szorongás a hajlamon felül agyi és idegrendszeri anyagcsereprobléma. A hajlamot nem szüntetheted meg, de a kiváltó faktorokat igen. Ezek mellett nem lehetetlen, hogy szükséges lehet némi természetes formájú kiegészítő (jód, szelén, K2, stb) mivel a 2-300 éves modell ma azért nem működhet, mert nyomelemszegény. Nem lesz rögmentes az út, de jobb alternatívát nemigen kínálnak, főleg nem az antidepresszánsokkal.
2015. okt. 27. 10:40
 20/20 anonim ***** válasza:
Ha nem akarsz élni, de halni se akkor élj másképp!
2015. okt. 30. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!