El szeretnék menni pszichológushoz két kisebb, de annál zavaróbb probléma miatt is. Úgy olvastam, hogy a legtöbbjüknél egy (!) alkalom akár 6-8 ezer forintba is kerülhet. Ez még nem is lenne gond, kifizetném, de azonnal tud majd nekem épkézláb tanácsokkal szolgálni? Vagy 45 percig válaszolgathatok a kérdéseire, végül elküld majd azzal, hogy elemzi a dolgaimat, és feltétlenül jöjjek vissza legközelebb is?
Ugyanitt: jó pszichológust keresek Szegeden. :)
2015. okt. 14. 18:08
1/5 anonim válasza:
A problémától függ, mert lehet, hogy tényleg semmi, és nem indokolt hosszabb kezelés, de ha komolyabb problémát lát, az több hónap. Tanácsokkal nem szolgál, nem az a foglalkozása, az a szomszédasszony.
Leírhatnád ide a problémákat, hiszen anonim az oldal, és akkor véleményeznénk, hogy ezzel érdemes-e elmenni.
2015. okt. 14. 18:17
2/5 anonim válasza:
Egy JÓ pszichológus garantáltan nem ad semmilyen tanácsot 45 perc után, minden ilyen jellegü kezelésnél minimum egy év, vagy több, mire valami eredménye lehet. De az sem úgy van, hogy kapsz egy "tanácsot" és kész, hanem egész idö alatt beszélgettek, a terapeuta segít emgtalálni neked a problémáid okát és rávezet, hogy mit és hoygan tudnál te magad változtatni.
2015. okt. 14. 18:17
3/5 A kérdező kommentje:
Tudom a problémáim okát, teljesen tisztában vagyok önmagammal. A viselkedésemet szeretném szabályozni. A legnagyobb gondom, hogy szociális analfabétának születtem, képtelen vagyok megszólalni egy idegen társaságban, továbbgördíteni a beszélgetés menetét. Iszonyúan zavar. Módszerekre lenne szükségem szakértőktől, amiket egyedül is tudok otthon gyakorolni. Ezen kívül van egy különös kisugárzásom is, amely miatt képtelenek komolyan venni engem az emberek. Elegem van abból, hogy kívülálló vagyok.
2015. okt. 14. 18:41
4/5 anonim válasza:
A pszichológus nem kész módszereket fog adni, ahhoz vegyél könyveket. Ez nem egy alkalmas lesz, enyhe szociális fóbia.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!