Hogyan, és mikor érdemes csökkenteni a gyógyszert, hogy aztán letehessem?
9 hónapon át szedtem nyugtatót alvászavarra. Elkezdtem szedni mellé antidepresszánsokat (mert felírták, de elég $zarok voltak.)
Augusztus óta szedek Quetiapine-t, 75 mg-ot (25 mg-osból 3 db), most tudtam lerakni így a Frontint 3 napja.
Mikor érdemes elkezdeni annak a csökkentését, hogy ne legyen hirtelen megterhelő?
És mennyivel lenne célszerű?
(Ne írjátok, hogy kérdezzem az orvost, aki felírta, mert nem mostanában kell mennem vissza.)
Szia! Csak lassan, fokozatosan csökkentsd, akkor nem lesznek megvonási tüneteid.
Szedsz 3x1 valamit, akkor az első héten a reggeli adagot csökkented félre: reggel fél, délben 1, este 1
meglátod okoz-e problémát. Ha minden rendben, akkor még egy felet leveszel valamelyik adagból a következő héten: reggel fél, délben fél, este 1.
Szóval a lényeg, hogy apránként csökkentve eljutsz napi 3x 1/4-ig, ezután már 2x negyed, aztán 1x negyed és végül elhagyod egészen.
Fontos, ha bármilyen kellemetlenséget érzel, emeld vissza az előző heti csökkentett adagra kb 1 hétig, aztán még kisebb adagot vegyél el.
És legyél türelmes, nem megy egyik napról a másikra, ehhez minimum három-négy hónap kell, de lehet fél év is. Sok sikert neked.
Utolsó: Köszönöm szépen.
Mivel még csak most tettem le a Frontint, akkor 1 hetet várok, és elkezdem a másikat is csökkenteni.
(Alvászavar miatt kellettek egyébként.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!