Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez valami betegség kezdete?...

Ez valami betegség kezdete? Mi történik velem?

Figyelt kérdés

Szóval egyszerűen csak úgy érzem,hogy nincs rendben semmi. 16éves lány vagyok.

Nem túl átlagos gyerekkorral. Édesapám 6éves koromban meghalt.1-2év múlva elvesztettem még egy közeli rokonomat.Most anyukámmal élek. Van 2nővérem,de már nem élnek itthon,mivel idősebbek.

Úgy érzem valami problémám van. Egyszerűen mindent túlreagálok.1éve van barátom (picit több), de vele se a legfelhőtlenebb a kapcsolatom,mert általában olyan apróságokon felkapom a vizet,amit mások meg se hallanak,vagyis nem tartanak sértőnek.

Néha úgy érzem direkt kötök belé,és vonom kérdőre,hogy folytatni akarja-e a kapcsolatunkat,mert ilyenkor érzem,hogy biztosan szeret és folytatni akarja.

A suliban egyes órákon rettegek,hogy a tanár kiküld a táblához én meg majd jól felsülök a többiek előtt,mert vmit elrontok. Vagy tesi órán majd kiröhögnek,mert nem megy 1-2 gyakorlat.

Állandóan azon parázom,hogy nem lesz elég pénzem,igyekszem gyűjteni,de ugye barátomat ismeg kell hívnom azért 1x-2x,mert az bunkóság,ha mindent ő fizet,rajta sem élősködhetek,amúgy se vagyok olyan.

Már egy jó ideje vásárolni járok,mert akkor majd jobb kedvem lesz. Ja persze addig beválik,míg megveszem,utána meg rámtör,hogy na megint mennem kell. Úgy érzem,ha veszek valamit,akkor majd jobban fogok kinézni,és magabiztosabb leszek. Pedig a lelkem mélyén tudom,hogy az fejben kezdődik.(mármint a változás)

Nem merek a barátommal nemi életet élni,illetve élek,de félve.Azon idegeskedem,hogy kiszakad a gumi,vagy történik valami.Ezért néha már az agyára megyek,,hogy menni kell vizet engedni a gumi,hogy tudjuk,hogy nincsen semmi baj.

Nem vagyok elégedett a testemmel sem.

Állandó hangulatváltozásaim vannak. Egyik percben nevetek éés tudom,hogy szép az élet és örülök,hogy itt van velem a barátom. Másik percben pedig győzködöm magam,hogy de minden jobb lesz,közben az van előttem,hogy elhagy a barátom,és hogy mennyire depressziós leszek.mit fogok csinálni.

A barátaim se nagyon hallgatnak meg. Úgy érzem ezt senkinek se mondhatom el,mert nem értenék meg,nem is érdekli őket.

Nem mellesleg a barátom is azt mondja,hogy szerinte túl komoly vagyok. Én amondó vagyok,hogy erre a gyerekkorom is hatással lehetett,de lehet tévedek.

Néha egyszerűen rámtör a sírhatnék,törnék-zúznék,leinnám magam a sárga földig. Rengetegszer be vagyok fordulva.Máskor meg ugyanolyan ember vagyok,mint mások.

Nem vagyok csúnya,és buta sem. Nem értem mi történik velem. Miért nem tudok olyan felhőtlen boldogságban élni mint mások?

Annyira félek,hogy a sértődékenységem miatt,amiért lényegtelen dolgokon felkapom a vizet egyszer majd a barátom is elhagy,pedig tudom,hogy szeret.

Mostanában szédülök sokat (most is),fáj a gyomrom,hányingerem van,émelygek.

Már alig várom,hogy vége legyen a sulinak is. Ilyenkor még a hétvégét is alig élvezem ki,mert belegondolok,hogy jön megint a hétfő,és péntekig megint minden nehéz órát végig kell szenvednem.

Egyedül az vígasztal ilyenkor,hogy a barátommal találkozom,együtt megyünk suliba,együtt is megyünk haza egy darabig,és minden hétvégén itt van nálam,meg én nála.

Neki is az a problémája velem,hogy nem törődöm vele.

Ezalatt az egy év alatt alig kerestem magamtől,szerintem 2 kezemen meg tudnám számolni,lehet egy is elég lenne.

De egyszerűen félek,hogy túlnyomulós leszek,és idegesíteni fogom,pedig ő azt mondja,hogy nem,mert annak örülne.

Sajnos a jegyeimen is ronottam,nem ott jár az eszem,ahol kellene.Pedig tanulok,próbálok tanulni..de nem őgy megy,mint ezelőtt 1,5évvel.

Mit csináljak? Mi van velem? Valami betegség kezdete,esetleg depresszió?

Kérlek,olyanokat ne írjatok,hogy ez a kamaszkor velejárója,mert szerintem nem.

2010. márc. 15. 22:04
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
93%
Szia!Nem olvastam egészen a végéig a kérdésedet mert már pár sorból lehet gyanítani hogy folyamatosan szorongsz!!Bár nem vagyok orvos de hasonlítanak a problémáid az enyémekre és én pánikbeteg lettem.Szerencsére időben orvoshoz fordultam mert már zavarta a hétköznapjaimat is az állandó "agyalás" dolgokon.Szerintem neked sem ártana valamilyen szorongásoldó dolog.Én gyógyszerpárti vagyok nem hiszek a pszichoterápiákban és a gyógyfüvekben.Nekem a pszichiáter sokat segített.
2010. márc. 15. 22:15
 2/18 anonim válasza:
69%
Bocs, de szerintem : DE, ez a kamaszkor velejárója. Egészen hasonló emlékeim vannak ebből a koromból. Egyébként mások sem felhőtlenül "boldogok", legfeljebb nem (neked) mondják el, ha valamin görcsölnek. Egyébként ha kibeszéled, az sokat javít a dolgon. Hogy így kiírtad magadból a problémát, nem lett máris egy picit jobb?
2010. márc. 15. 22:15
 3/18 Domovoy válasza:
27%
Egyszerű... nőből vagy.
2010. márc. 15. 22:17
 4/18 A kérdező kommentje:

De segített. De én örülni szeretnék annak,amim van.

PL. nem azt az időszakot akarom magam előtt látni,mikor már egyedül vagyok a barátom nélkül,hanem azta,mikor már együtt élünk.

Ő komolyan tervezi a közös életet,azt hogy együtt élünk.

Azt mondta még ennek ellenére,hogy ilyen sértődékeny vagyok,akkor is én kellek neki.

Jaj,amúgy azt kihagytam,hogy akárhányszor veszekszem bárkivel,mindig úgy érzem,hogy nekem van igazam.

Nem akarok bocsánatot kérni,mert azt hiszem,hogy akkor ezentúl hozzászoknak és majd mindig elvárják.

Holott lehet én estem ebbe a hibába.

2010. márc. 15. 22:19
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
(első vagyok)Jól gondolod hogy a gyermekkorodban átélt dolgok lehetnek rád kihatással.Nem mindenki tud megbírkózni a problémákkal.Én sportoló voltam és a kemény edzések mind fizikailag és mind szellemileg megviseltek amik 15 éves koromban jelentkeztek tünetekben.Azonkívül a suli,a folyamatos megfelelési kényszer teljesen magaalá gyűrt egy idő után és úgy döntöttem hogy elmegyek egy orvoshoz és a segítségét kérem.
2010. márc. 15. 22:19
 6/18 anonim ***** válasza:
Hasonló vagyok mint te:S
2010. márc. 15. 22:20
 7/18 anonim ***** válasza:

Grafomániás vagy.

Kezdj el könyvet írni! :D

2010. márc. 15. 22:25
 8/18 Domovoy válasza:

22:17 vok.

Csak még annyit, én is regélhetnék arról hogy hasonlóan problémás, feszengő, problémakerülő, stb. vagyok. Hogy nem vagyok magammal megelégedve sem külsőleg, sem belsőleg. Míg suliba jártam, én is hasonlóan éreztem ahogy te írtad. Önbizalom-hiány. Ráadásképp nekem egy barátom vagy haverom sincs, de még csak barátnőm sem. És fúúú, milyen szar az élet, még munkát sem találok. Na bumm...

Amúgy jól írtad, a fejben dől el. Először magadba kell mélyedned, megtalálnod a KÉRDÉSEKET, aztán azokra a VÁLASZOKAT, és ha már tudod, bele vágni abba is amihez semmi kedved és nem gondolod hogy az számodra jó lenne. Én lusta vagyok ehhez, pedig már sejtem mi(ke)n kellene változtatnom.

Csak egyszerűen nézz szét a világban. Gondolj arra mások hogy élnek, milyen problémáik vannak, milyen betegségeik (akár testi, akár lelki) vannak, és örülj hogy neked nincs semmi. Értékeld azt hogy élsz, és próbáld meg élvezni minden apró percét, olyannal amit szeretsz. Belekezdhetsz mondjuk valami sportba, vagy hobbiba.

Egyelőre ennyi jutott eszembe. Szóval no para!

Ui: a szexet pedig nem muszájból kell csinálni... akkor sosem lesz neked jó, és ahogy írtad, a pasidnak sem - ha mindig parázol. Nem azt mondom hogy ne parázz, én is paráznék - ha lenne bnőm vagy éppenséggel én lennék csaj.

2010. márc. 15. 22:26
 9/18 anonim ***** válasza:

Mi lenne ha ehelyett a sok semmitmondó baromság heylett elkezdenél valamit produkálni?

Pl egy nyelvvizsgát vagy egy sporteredményt..

Alkoss ezen a rengeteg energián amit elfecsérelsz...

2010. márc. 15. 22:28
 10/18 anonim ***** válasza:

Vagy tanulj meg programozni, vagy bármit aminek késöbb hasznát veszed, akár idegen nyelveket is tanulhatnál..

Késöbb nehezebben fog menni, és szükséged mindenképpen lesz rá...

Nyugi 10-15 év múlva csak érdekkapcsolataid lesznek, és nagyjából minden a pénz körül fog forogni, innentöl meg tökmindegy hogy mi történik veled most...

2010. márc. 15. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!