A Beteg elme szépsége. Más is látja?
A hiba kérdésben van!
:-) Elhamarkodott egy elmét a beteg jelzővel illetni.
Meglehet, hogy a többi az!! Viszont talán soha nem derül ki.
De nem is ez számít. Hanem az, hogy ha boldogan megtudjuk élni az állapotot akkor éljük meg. És ne foglalkozzunk annyit másokkal.
Rám is mondhatják, hogy beteg vagyok. Az elvontat gyakran megkapom. Csak mert én is többet látok meg a világban mint oly sokan.
Szeretem a művészetet is. Számomra egy "beteg" elme után már csak a természet az amire azt mondhatom, tehetséges művész. És gyönyörű! :-)
Szóval ha te "beteg" vagy. Én menthetetlenül! :-)
De mosolyogva járom "bután" az utam és mindent megcsodálok, (az "átlag" emberen kívül!
Túl rövid az élet, ahhoz hogy akárkikre pazaroljam!
És nem az egziszrenciára gondolok!! Akit senki nem ismer és nem tehetős, nagyobb eséllyel lesz a szememben nem akárki!
:-)
Hmm :)
Mivel minden relatív (azaz viszonyítási pont kérdése) már maga a kijelentés is többféleképp értelmezhető.
Mit jelent hogy Beteg? Mit jelent hogy Elme és mit jelent hogy Szép?
első olvasatban nekem egy film jut erről eszembe: "Egy csodálatos elme" -Russell Crowe főszereplésével, mely egy kissé bekattant zseni matematikus életművéről szóló filmdráma. Szívbemarkoló történet egy géniuszról.
Egyben elgondolkodtató is.
Mindazonáltal idesorolható a náci tudósok munkássága is köztük is bőven találni beteg elméket és kicsit sem hiszem, hogy a szép fogalma abban a vonatkozásban felmerülne.
A látó barátom szerint mindenki elme-beteg. Amit azzal indokolt, hogy az elme takarja el előlünk a valóságot.
Ebben azt hiszem minden benne van.
A elme tulajdonképp egy szűrő ami a milliárdnyi információkból azt engedi be amire nekünk szükségünk van a valóságképünk megalkotásához.
AMIT SOKAN NEM TUDNAK, hogy az Elme programozható, ezáltal az egész valóságképünk eltorzítható. Erre való nagyjából az egész médiabirodalom és számos technikai találmány melyet naponta használunk.
Szóval a Beteg elme szép ? Amennyire a világunk az.
Attól függ mire vagyunk ráhangolva, olyanná lesz a kép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!