Lehetséges, hogy fogyatékos vagyok, csak megtanultam normálisan viselkedni?
Bocsi, ha kicsit értelmetlennek tűnik a kérdés, csak elég nehéz ezt megfogalmazni érthetően...Szóval pár évvel ezelőtt a régi iskolámban közutálat tárgya voltam, én pedig sosem értettem, miért utálnak ennyire. Volt, hogy be is szóltak, hogy fogyatékos vagyok, én viszont nem vettem komolyan. Aztán kb egyik napról a másikra megváltoztam, a régebbi osztálytársaimtól is állandóan megkaptam, hogy teljesen más vagyok, mi történt velem, stb. És jelenleg szerintem olyan átlagos vagyok. És ha visszagondolok, miket csináltam régen, kezdem megérteni, miért gyűlölt mindenki, meg miért szólogattak be olyanokat, hogy fogyatékos vagyok...Mert tényleg csináltam olyan dolgokat. Pl. régebben valamiért mindig úgy beszéltem, hogy pár mondat után már üvöltöztem, pedig nincs baj a hallásommal, csak valamiért mégis mindig elkezdtem kiabálni. És egyszer mentünk haza egy ismerősömmel a buszon és akkor is ez volt, hogy elkezdtem beszélni és egy pár perc múlva megint ordibáltam, ő meg rám szólt, hogy ne kiabáljak már, ott van mellettem. Én meg direkt elkezdtem a busz kellős közepén még hangosabban beszélni, hogy ezzel is idegesitsem és végül a buszsofőr szólt be nekem, hogy állitsam már le magam, mert zavarom a többi utast, én meg fennhangon elkezdtem neki qrwa anyázni.....
És ez csak egy a csomó régi emlék közül és már akkor is majdnem elsirtam magam, amikor ezt leirtam....Olyan érzés, mintha a pár évvel ezelőtti énem nem is én lettem volna, mintha csak az utóbbi pár évben léteznék, mióta normális lettem.
Miért érzem ezt? És ha most normális ember vagyok, régebben miért viselkedtem szó szerint úgy, mint egy elmebeteg? Lehetséges, hogy tényleg az voltam és még most is az vagyok, csak tudat alatt megtanultam normálisan viselkedni? Mi bajom van?
Én mindenképp egy orvost kérdeznék meg ez ügyben..
Lehet viselkedési problémáid voltak.. Az is lehet, hogy tudat alatt..
Ilyenről még nem igazán hallottam, szerintem kérdezz egy pszichológust, ő tud biztos dolgot mondani.
Köszi a választ..
Mondjuk jó lenne, ha többen is válaszolnának, mert pszichológushoz nem igazán merek elmenni..:/
Nem akarok félrevezető lenni, mert ennyiből szerintem ezt nem lehet egyértelműen megállapítani, de nekem két dolog jutott eszembe.
Az egyik, hogy talán van egy alapvető lelki kofliktus benned, és annak idején egyszerűen így próbáltad levezetni a feszültséget, azután más utat találtál neki, talán elkezdtél edzeni, vagy jógázni, és így már "normális" módon adod ki magadból. Vagy már meg is oldódott az, ami miatt akkor furán viselkedtél, talán a családodban volt valami gond, váltak a szüleid vagy hasonló.
A második tippem az, hogy valamilyen ételintolerancia okozhatta a gondot. Hippokratész szerint "minden betegség a bélből ered". Sokféle ételnek lehet szinte tudatmódosító hatása, főleg, ha valaki érzékeny rá. A leggyakoribb ilyen allergén a glutén. Sokan tapasztalják, hogy kitisztul a fejük, és máshogy gondolkodnak, ha elhagyják. Lehet, hogy Te is kevesebbet eszel mostanában abból, amire rosszul reagálsz (bár a mennyiség csökkentése csak javulást okozhat, az igazi gyógyulást az adott étel vagy ételcsoport teljes elhagyása jelenti).
A fentiek alapján abban mindenesetre biztos vagyok, hogy fogyatékos nem vagy. Talán annyit tudnék tanácsolni, hogy figyelj az étrendedre és arra is, hogy biztosítsd magadnak a megfelelő módot, ahol kiadhatod magadból a stresszt.
:)
... és hogy próbáld ki, nem változik-e a közérzeted, ha mondjuk elhagyod a glutént (ill. azt az ételt, ami gyanús neked, hogy gondot okozhat).
(4-es voltam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!