Lehetséges, hogy súlyosan értelmi fogyatékos vagyok?
Egészen általános iskola óta nincsenek barátaim, az osztálytársaim szivatnak és kiközösítenek. Eddig azt gondoltam, biztos csak rossz természetű vagyok, vagy másokat idegesít a csendességem, ezért utál mindenki, de pár napja jött hozzánk egy rokonunk a családjával és hallottam, amikor megkérdezték a szüleimet, voltunk-e már orvosnál, mert nem igazán úgy viselkedek, mint a velem egykorúak..
Félek, hogy nincs-e tényleg valami fogyatékosságom, de ha lenne is, az 17 év alatt még hogy ne derült volna ki? Úgy értem, pl. a háziorvosomnak csak tudnia kellett volna arról, hogy fogyatékos vagyok, vagy mondjuk amikor nála voltam és látta rajtam, hogy nem vagyok normális, el kellett volna küldenie valami szakemberhez, ha már a szüleim nem tették, nem? Vagy el kéne mennem egy pszichológushoz?
Teljesen kizárt.
Írásodban egyetlen ékezethiba van csak, s összefogottan, jól tagolva, érthetően írsz magadról. Értelmi fogyatékosok erre nem képesek. De internetet használni sem nagyon.
Nem mindenki nyüzsgő típus. Vannak csendes, szemlélődő természetűek. Lehet, te ilyen van.
ha értelmi fogyatékos lennél akkor ezt a kérdést nem tudtad volna feltenni, ugyanis nem gondolkodnál azon hogy vajon az vagy e.
az meg hogy csendesebb természet vagy hát na, ez még nem baj.van aki nagyszájú van aki csendesebb. ha ez betegség lenne ez emberek 90 %a az lenne.
ne kombinál már
Értelmi fogyatékos biztos nem vagy, ahogy ezt a kérdést kiírtad, nem utal szerintem átlag alatti intelligenciára, és valószínűleg meg se fogalmazódott volna benned.
Ha van is valami problémád, lehet egy gyenge autizmus v viselkedészavar v ilyesmi, ha nagyon aggódsz, kérj beutalót a háziorvostól és egy szakértő megvizsgál majd.
A súlyos értelmi fogyatékosságot már egy-két éves korban felismerik a lelassult mozgásfejlődés alapján. Úgyhogy súlyos értelmi fogyatékos nem vagy.
Az értelmi fogyatékos nem teljesít jól a normál iskolában, még az enyhének is nehéz. Úgyhogy ha csak a társaiddal volt baj, akkor nem valószínű, hogy értelmi fogyatékos lennél. Különösen ilyen helyesírással.
Szerintem csak azért nincsenek barátaid, mert nem hozzád hasonló emberek vesznek körül. Ha egyszer találkoznál egy ugyanilyen csendes, visszahúzódó emberrel, akkor vele valószínűleg jól kijönnél.
Még fiatal vagy. Hozhat az élet még barátokat. Nincs veled semmi baj. Fogyatékos meg semmiképpen sem vagy!
Szia, én hozzád hasonlóan érzek és jelenleg nemrég töltöttem a 17-et!
Pontosan én is ezt gondolom saját magamról, mivel a komunikációs késségeim élőben a béka segge alatt vannak, méghozzá társul hozzá egy intenzív szociáls szorongás is, a helyzetem annyira durva, hogy képtelen vagyok az utcán bárkinek egy értelmes mondatot mondani anékül hogy leakadnék, és már kezdek egyre több mentális zavartságot öszeszedni amik ellen egyre csak nehezedik a küzdelem, rengeteg titkos öngyilkosssági kisérletem volt az elmúlt időkben és sajnos egyszer se jött össze...
De a sztory-tól eltekintve az elmúlt 7 év után sikerült valamennyt is javulnod?Ha igen hogy jött össze egyedül, segitséggel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!