Escitil antidepresszánsról vélemények?
Én három hónapig szedtem, és valóban nem túl sok jót tudok elmondani róla. Legfőképpen azt, hogy egy bizonyos idő után azt a fogalmat, hogy "szexuális vágy" el is felejtettem. Nagy nehezen felállt a cerkusz, tehát impotens nem lettem, viszont egyáltalán nem kívántam a nőket, nem tudtam igazán felizgulni semmitől.
Na, itt hagytam abba a szedését. :D
Köszönöm szépen mindenkinek! :)
Eldöntöttem, nem fogom beszedni, kipróbálom helyette a sarki gyökeret :)
Szia!
Én ezt a bogyót szedem 2013 májusa óta kb, bár annó még Cipralexxel kezdtem, ami ugyan ez a hatóanyag.
Akkor magam jutottam odáig, már magam sem tudom miért, hogy végre elkezdjem szedni.
Én eleinte bepörögtem tőle, de más mellékhatását nem éreztem. Szintén szorongásra szedtem.
Akkor még igen gyerek voltam :D. Na mindegy is, szóval én azóta sem érzem, hogy különösebben javított volna az életminőségemen. Ugyan úgy vannak mély időszakaim. nem mellesleg kiderült, hogy a pániknak hitt rosszulléteim a savam miatt volt. Ha ezt annó tudom ...
Azóta próbálkoztak duplázni az adagot, meg adtak más bogyót mellé, amitől olyan depibe estem, hogy azt mondtam, nem kösz, erre nem érek rá...
Ez idő alatt rájöttem sok mindenre, hogy mennyire elcseszett vagyok ... minden szar, ami az életemben kedvemet veszi, szorongást kelt, tulajdonképpen gyerekkorra vezethető vissza. Ezt a gyógyszer a büdös életben nem oldja meg. Ehhez terápia kell. lehet a gyógyszer javít a pillanatnyi helyzeteden, ha javít, de nagy eséllyel attól még mindent ugyan olyan rosszul fogsz lereagálni, mint azelőtt, magyarán jön a stressz megint csak, amit lehet a gyógyszer csökkent ... de attól ott van.
De hát nyilván gazdaságosabb a népet gyógyszerrel tömni.
Nem beszélve arról, hogy ezek mérgek, mármint simán tönkretehetik a májad, veséd, aztán jönnek az új bogyók, hogy ezt elnyomd, azok meg majd újabb szart okoznak... Jó nyilván van az a mentális probléma, amit kénytelenek gyógyszerrel kezelni, lsb. pszichózis.
Sziasztok!
Egy kicsit régi már a kérdés, de gondoltam én is leírom az eddigi tapasztalataimat.
Először is egy éve volt az első pánikrohamom, nyaralni mentünk a barátaimmal és a vonaton jött elő. Először fogalmam sem volt, hogy mi történik velem. Akiknek volt ebben részük azok tudják, hogy mi zajlik le ilyenkor az emberben.
Utána egyre rosszabb lett minden. A munkahelyemen nem éreztem komfortosan magam, minden olyan szituációt kerültem ami szorongást okozott, nem ültem fel a buszra, nem mentem emberek közé. Ez odáig fajult, hogy a barátaim nagy részével megszakadt a kapcsolatunk, szinte már csak a szüleimmel és a párommal beszéltem. 2019 februárjában elmentem egy pszichológushoz, öt hónapig jártam hozzá, hetente egyszer. Nekem nem segített, nem mondta el azt sem, hogy mi a bajom, mi történik most velem.
Szeptemberben a körmösöm ajánlott egy pszichiátert aki neki nagyon sokat segített. Elmentem hozzá és felírta ezt a gyógyszert. Először negyedelve kellett szednem utána felezve aztán egészet és most másfelet szedek. Adott mellé 0,25-ös Frontint, abból naponta háromszor egy felet kellett bevennem.
Az elején a szexuális vágy nálam is elég durván csökkent, egyszerűen nem kívántam a páromat. Ez tartott kb két hétig azóta minden helyre állt és nekem nagyon sokat segített ez a gyógyszer. Nem szorongok mások társaságában, munkahelyemen sokkal érdeklődőbb, aktívabb vagyok, nem félek ismeretlenekkel beszélgetni, nyilvános helyen enni stb. Szóval nekem tényleg segített, a nyugtatót már nem szedem, és el sem hittem, hogy egy év szenvedés után még lehetek olyan jól mint régen, sőt még jobban. Ha valakinek valami kérdése van írjon privit, igyekszem gyorsan válaszolni.
Köszi ha valaki elolvasta.
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!