Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A skizofréniának csak pszichés...

A skizofréniának csak pszichés oka lehet, vagy neurologiai ok is lehet, például valami rendellenesség az agyban?

Figyelt kérdés
Gyógyszert szedek skizofréniára, azon gondolkodtam hogy el kéne mennem a neurologiára hogy röngent csináljanak az agyamrol, mert mi van ha agyi rendellenesség? Nem tudok belenyugodni hogy gyogyszerezek, beteg vagyok.
2015. szept. 23. 18:25
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem tudják a materiális okot azonosítani.
2015. szept. 23. 18:30
 2/8 anonim ***** válasza:
pedig jobb ,ha belenyugszol. vannak enyhébb mentális betegségek is és mégis beletörődnek az emberek, hogy szedni kell az orvos által felírt gyógyszereket. a skizofrénia pedig a legsúlyosabb és gyógyíthatatlan (esetek többségében legalábbis). ha jót akarsz keress egy pszichológust és neki mondd el a kérdéseid
2015. szept. 23. 18:34
 3/8 anonim ***** válasza:

Én is osztom az előző véleményét, menj el egy pszichológushoz, mondd el neki a kétségeid, jobb ha kibeszéli magából az ember az ilyet :)

Viszont, nekem volt egy ismerősöm, igaz nem skizofrén volt, hanem személyiségzavarral diagnosztizálták, rá egy évre történt egy baleset, beverte a fejét, csináltak röntgent, és kész is, agydaganata volt. Nem tudom a kettőnek egyáltalán lehet-e köze egymáshoz, de a család meg van róla győződve, hogy nem volt mentálisan beteg, és a tüneteket produkálhatta a daganat miatt is.

Na szóval ezzel azt akarom mondani, hogy ha te megnyugodnál egy vizsgálattól, és hogy biztos legyél abban, hogy nem neurológiai oka van a tüneteidnek, szerintem menj el egy vizsgálatra, biztos ami tuti okon.

2015. szept. 23. 18:44
 4/8 anonim ***** válasza:

Ugyan nem épp skizofréniáról szól, de ha érdekel a téma és szeretsz olvasni, ajánlom a következő könyvet (ne vonj le belőle messzemenő következtetéseket!!):

Lángoló agy:

[link]

2015. szept. 23. 20:42
 5/8 anonim ***** válasza:
Na jó. Először is! Tisztában sem vagy a dolgokkal. A psziché az nem egy külön dolog. Minden cselekedeted-amit te léleknek nevezel, valójában az agyban lezajló funkciók sora. A szkizofrénia agyi rendellenesség, ctvel kimutatható.
2015. szept. 23. 22:54
 6/8 anonim ***** válasza:
Agytumortól is lehet skizofrén tünet.
2015. szept. 23. 23:45
 7/8 anonim ***** válasza:

WILSON-KÓR, ritka betegség de az is okozhat a skizofréniához hasonló tüneteket, viszont azért meg lehet különböztetni, szóval aligha letté félrediagnosztizálva.

A skizofrénia sokkal valószínűbb de vannak akik még sokáig képesek normális életet élni a betegség diagnosztizálása után is, szóval ne csüggedj, kitartás.

2015. szept. 24. 11:51
 8/8 anonim ***** válasza:
Elnézést, előző vagyok, elírtam szóval: ritkán jár a skizofrénia tüneteivel. (bár alapból ritka betegség szóval nem mondtam hülyeséget)
2015. szept. 24. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!