Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az ember tudna aludni téli álmot?

Az ember tudna aludni téli álmot?

Figyelt kérdés
Ha igen akkor hogyan?
2015. szept. 13. 11:45
 1/4 anonim ***** válasza:

nem. téli álmot a természetben azok az állatok alszanak,akik nem jutnak ilyenkor a hideg idő és a hó miatt a természetes táplálékukhoz,szóval nincs más választásuk. és ez is ilyen ösztön szinten megy,évezredek óta

az embernél sztem lehetetlen,mivel gyors is az emésztésünk és nem tudnánk annyit elraktározni,hogy kihúzzuk hónapokig

2015. szept. 13. 11:52
 2/4 anonim ***** válasza:

1.vagyok

még annyit,hogy Afrikát mondják az emberiség bölcsőjének. ha tényleg onnan származunk,akkor még jobban érthető,hogy miért nem aludtunk sose téliálmot. más a szervezetünk+ meg is fagynánk.. míg a medvét megvédi azért a bunda pl..vagy a sün bevackolja magát az avarba ahol nincsenek mínuszok.

2015. szept. 13. 11:54
 3/4 anonim ***** válasza:

A téli álom számunkra ismert fogalom, de vannak állatok akik nyári álmot alszanak, pl a fent említett Afrikában. A szárazság és elviselhetetlen hőség idején beássák magukat a föld alá (vagy iszapba) és ott várakoznak az esőre, enyhülésre.

A Téli álom lényege, hogy a test képes zsírt raktározni olyan mennyiségben, hogy a minimálisra csökkent testfunkciók mellett életben bírjon maradni az állat. Ehhez jön a hibernáció képessége. Az ember erre általában nem képes, bár állítólag lehetséges, pl jógik évezredek óta bizonyítottan gyakorolják. Alig vesznek magukhoz táplálékot, egy barlangban befalazva meditálnak, épphogy napi 1 csésze teát isznak évekig és hasonlók. A neten lehet erről bőségesen olvasgatni.

2015. szept. 13. 12:20
 4/4 A kérdező kommentje:
Bár sokszor elgondolkoztam azon milyen jò lenne a kemégy hodeg teleket a jó meleg szobában átaludni. Tudom a meleghez fütés kell de a szoba nem is meleg be lehet öltözni és be is lehet takaròzni.
2015. szept. 13. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!