Szedte már valaki Seroquel XR?
Nem XR-rel szokták ugyan kezdeni, de a lényeg, hogy az adagok apránkénti emelésével. 25 mg a kezdés, ettől túl sokat még nem érzel. Pár naponta lehet emelni 100-200-300 mg-ig. A maximális adag 800 mg is lehet, de ha ennyivel bombáznának elsőre, minimum elájulnál.
A hangulat-kiegyenlítő hatás kialakulásához hetek kellenek. Addig inkább csak álmosságot, esetleg szédelgést érzel.
A sima jobban üt, mint az XR. Nagyobb adagok vérnyomásesést és pulzus-emelkedést okozhatnak.
Mire adták?
Csak azt mondhatom, hogy az orvos utasítását kövesd, akkor is, ha rosszabbul vagy. A gyógyszert idővel megszokod.
(Saját vélemény: ha visszaforgathatnám az időt, biztosan nem szedném, sajnos úgy tűnik, már soha nem fogom tudni letenni..)
Nem javasolhatok az orvos helyett semmit, engem anno kórházban állítottak rá apránként, ott nem voltam rosszul, de amikor már otthon voltam, egyszer a reggeli adag után majdnem elájultam az utcán. Azóta csak este szedem, lefekvés előtt, de így is óvatosnak kell lenni, mert ha nem fekszem le a gyógyszer bevétele után max. egy órán belül, akkor én is szarul vagyok.
Én írtam, hogy még egyszer nem kezdeném el szedni, de hát nem én találtam ki magamnak ezt a gyógyszert, a kórházban nem volt választásom.
Sajnos az orvosok előszeretettel írnak fel egyre több tünetre antipszichotikumot, ami elég nagy baj. hacsak nem vagy skizofrén vagy súlyosan mániás, inkább kérd ki más orvos véleményét is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!