Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek ez milyen betegség?

Szerintetek ez milyen betegség?

Figyelt kérdés
Szóval, vannak nagyon furcsa elképzeléseim, tudom, hogy betegesek, és nem valósak, mégis meg kell tennem őket. A félelmeimet vizuálisan képzelem el, mondjuk az életemet egy kapcsolóban képzelem el, és néha ha rá gondolok erre a kapcsolatra-konkrétan, akkor küzdenem kell gondolatilag azon, hogy maradjon fel kapcsolva, mert ha nem, akkor megfogok halni, vagy rossz fog történni. Aztán van egy olyan, hogy elképzelek egy kockát, amit bekell helyeznem egy négyzetbe, és nagyon nehezen megy, nem mozdulhat el, mert ha néha ferde, akkor én is szédülök, vagy nem érzem jól magam, mintha minden görbe lenne. Aztán mikor 15 perc alatt sikerül többnyire, akkor jól érzem magam, energetikus vagyok. Nem tudom mi ez az egész, ezeket már kényszergondolatokként kezelem. Vagy ez skizofrénia??? Egy kétségbeesett lány 20/L

2015. szept. 6. 22:14
 1/5 anonim ***** válasza:

ha ez nem halluciánció, akkor nem hinném hogy skizofrénia. Ilyenkor tudsz magadról?

Inkább OCDnek tűnik, kontroll hiány, irányítási próbálkozás. Úgy érzed nincs kontrollod az életed fölött, ezért ilyen kényszeres teszteket, játékokat gyártasz magadnak amivel bizonyítod magadnak, hogy igenis a nyeregben vagy. Lehet azért buksz ki ennyire, mert lehet hogy a való életben úgy érzed, nincs igazi befolyásod a dolgok alakulásba, hiába próbálod a tőled telhető legjobbat, az eredményeid véletlenszerűnek tűnnek?

2015. szept. 6. 23:08
 2/5 A kérdező kommentje:
Tudok magamról és nagyon félek is, hogy miért teszem, de úgy érzem meg kell tennem, mert ha nem, akkor rossz fog történni, és ezt a rosszat be is beszélem magamnak.
2015. szept. 6. 23:09
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem is OCD.

Egy jó terápia (terapeuta) sokat segíthet.

2015. szept. 6. 23:45
 4/5 anonim ***** válasza:
van rá gyógyszer is
2015. szept. 7. 02:00
 5/5 A kérdező kommentje:
Nem tudom, de félek...mert mintha hagyna el a józan eszem, és csak akkor érzem azt, hogy visszakerül, ha egy adott cselekedetet megcsinálok.
2015. szept. 7. 02:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!