Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van az, hogy úgy érzem,...

Miért van az, hogy úgy érzem, nem vág az agyam, nem fog annyira, mint régebben?

Figyelt kérdés
23 éves vagyok. Egyetemen tanulok, de küszködök vele, mert nem azt a szakot végzem, amit szerettem volna, s mivel nem tudok vele azonosulni, gyakorlatilag nem is igen tanulok, csak túlélésre játszom. Míg középsuliban remekül működött az, hogy délutánonként leültem és tanultam, az egyetem alatt ez úgy néz ki, hogy sosem tanulok, csak vizsga előtt pár nappal sebtében átfutom az anyagot, és valamennyire sikerül megcsinálnom... Sőt, egy ideje már azt se nagyon tanulom, ami érdekel. Olyan, mintha nem tudnék koncentrálni. Sosem, vagy nagyon ritkán érzem azt, hogy tiszta a fejem. Legtöbbször rendszertelenül röpködnek az agyamban a gondolatok, semmi nem köt le, mindent csak rövid ideig csinálok vagy nézek, mindig elkezdek valami mást, ha egyszer nekiülök valaminek. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy két éve depresszióval diagnosztizáltak, szedek gyógyszert is, de nem olyasmit, mint a xanax vagy a frontin, hanem csak egy alvásszabályzót meg egy olyat, ami csillapítja a depi tüneteit. Egy szó, mint száz, úgy érzem, nem vagyok a régi, nincs kitartásom, és hitem se nagyon magamban (lévén, hogy egy év múlva végzek, de még nem álltam rá arra az irányra, ami foglalkoztat). S ezért úgy érzem, az agyam se működik úgy, ahogy kéne. Fog ez még változni?
2015. szept. 1. 18:33
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!