Ez alvásparalízis lett volna?
Figyelt kérdés
Feküdtem az ágyon, pihentem kicsit, már félálomban voltam szinte, mikor arra gondoltam hogy egy elzárt szobában vagyok, de valaki elkezd oda bejönni, a fülem szinte zúgott, mikor próbáltam mozogni éreztem hogy nem tudtam, nem is próbálkoztam többet, ez pár másodpercig tartott, utána minden lenyugodott.2015. aug. 24. 17:41
1/1 fogtunder válasza:
Az alvásparalízis az a pont, amikor a környéki idegrendszered hogy úgy mondjam elalszik, és az izmaid is megpihennek. Ilyenkor az agyad ébren van, a szemedet tudod egyedül mozgatni, ritka esetben a szádat. A szó a paralízis szóból jött, ami annyit tesz, bénultság. Ebben az állapotban fekszel az ágyadon, a tested alszik és semmit nem tudsz mozgatni, nem érzed a tested. Csak látod magad körül a dolgokat, és általában mivel közel áll az álom határához, ezért ijesztő lényeket, különös szituációkat láthatsz. Ezektől nem kell félni, csak hallucinációk :) Elő lehet idézni, van, akinek nagyon jó élményt nyújt, van, aki nagyon tart tőle. Ez egyénfüggő :) Lehetséges, hogy neked is ilyesmi élményed volt, és ez teljesen természetes jelenség, nem kell tőle megijedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!