Segítete össze szedni hogyan lehet hatékonyan kerülni a fusztrálciót? Mit ne juttassak be a fejbe mit igen? Mit űzzek el a világomból mit vigyek be?
Hát először is meg kéne nézni, hogy milyen helyzetekben vagy frusztrált. Ha valami konkrét dologhoz kötődik, akkor azt relaxációs technikákkal, kognitív viselkedésterápiával nagyon gyorsan és nagyon jól lehet blokkolni. A relaxációs technikák egy részét szerintem netről is fel lehet kutatni.
Én ha valamin aggódom, sokszor csinálom azt, hogy elképzelem, mit tanácsolnék magamnak, ha kívülálló lennék. Az esetek 90%-ában ez pedig a "ne fogalkozz vele" vagy "nyugi, valahogy csak lesz". Ettől én meg szoktam nyugodni. Ha kilépsz a saját nézőpontodból és megpróbálod kívülállóként nézni a saját helyzeted, az sokat segíthet.
Ha mindentől frusztrálva érzed magad és állandóan aggódsz, az kicsit más tészta. Ott már biztosan kell pszichológus/pszichiáter segítsége is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!