Vérvizsgálattal ki lehet mutatni a depressziót?
Azért kérdem,mert pszichológusok,pszichiáterek tesztekkel meg tudják állapítani valakiről, hogy depressziós.
Közlik vele, hogy ilyenkor elváltozások történnek a vérben és bizonyos belső elválasztású mirigyek rosszul működnek.
Kevés a szerotonin meg a többi.
Van erre gyógyszer.
Gondolom akkor egy vérvizsgálattal is ki lehet ezt mutatni.
Mert ha a nem mutatható ki akkor mi igazolja a pszichiáterszakmát?
Felmerül a kérdés, hogy minek olyasmit "pótolni" ami nem is hiányzik a szervezetből?
Ha meg ki lehet mutatni akkor miért nem küldik az emberek ilyen vizsgálatra mielőtt felírnak nekik valamit?

"Ezt hogy érted? Fejtsd ki egy pár mondatban, légy szíves"
Ezért tettem oda pár linket, ott megtalálod a választ.
Én tudok olyanról ahol nem volt semmiféle testi kivizsgálás,olyat is ahol komolyabb test sem előzte meg és még pszichológus is javasolta. Elvileg csak pszichiáter írhatja fel.
Nekem az a furcsa, hogy biológiai megoldást kínálnak egy olyan problémára amit biológiailag nem tudnak bizonyítani.
Legyen már ott is kötelező a vérből kimutatni. Ha más betegségeknél működik akkor működjön itt is.
Amúgy köszönöm a válaszokat.

Adnak egy "gyógyszert" hogy pótolja egy hormon,vegyület vagy bármi hiányát úgy, hogy nem tudják kimutatni, hogy az tényelegesen hiányzik a szervezetből !
Lehet, hogy sokaknak szükségük sem lenne rá,de beszedetik velük.

A fájdalmat sem tudjuk objektíven mérni, mégis használunk fájdalomcsillapítót.
Akkor mondjuk hagynád, hogy a depressziósok az öngyilkosságig elmenjenek, nem kezelnéd őket, mert még nem találtak olyan biológiai markert, amivel egyértelműen megállapítható, hogy depressziós?
A pszichológiai skálák igen is alkalmasak a depressziós diagnosztizálására és súlyosságának meghatározására.

"Kösz az "érdemi" hozzászólást. Majd máskor próbálkozz egy kicsit jobban, esetleg még forrásokkal is alátámasztva az ellenvéleményt..."
Ekkora ökőrséget rég olvastam Berta, hogy fizikai vizsgálattal meg vérvétellel vizeletvizsgálattal mutatnák ki :LOLLLLLLLL !!!!!
Tudod bizonyítank annak kell, aki állít valamit -.-
A depresszió az lelki elváltozás, nem mutatható ki sehogy. Bemész pszichiáterhez elmondod, hogy depis vagy több mint 2 hete, 1 hónapja bla bla és már kapod is az antidepit, melyet alkohollal keverve kiváló hangulatjavító party szerként használható :-D

Ja, hogy nem tudsz szöveget értelmezni. (Az "utalhat" nem egyenlő azzal, hogy "kimutatja".)
Akkor nincs miről beszélnünk.
A stílusod meg valami elképesztő. Fel kellene nőnöd.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!