Egyik barátnőm azt próbálja elhitetni a szüleivel, és az orvosával, hogy skizofréniás. (én nem tudom felfogni miért)(De nekem elmondta hogy ez az egész csak színjáték)
Nagyon élethűen csinálja, mert kapott skizo. ellen gyógyszert. És szedi! Ebből nem lehet baja, hogy egészséges, de szedi a gyógyszereit, amik igazából nem is kellenek?
2010. márc. 8. 14:39
1/9 anonim válasza:
Na akkor az milyen orvos, aki nem tudja felismerni a skizót, az állskizótól? Hogy lehet egy lány ennyire bunkó! Hogy lehet e baja tőle, az már az ú poroblémája nem a tied. Hogy valami baja van agyilag az biztos!
2010. márc. 8. 14:49
2/9 anonim válasza:
ezt hívják kezdeti gyógyszerfüggőségnek. majd szép lassan leépül, és nem kell majd megjátszania, hogy beteg. Magyarul a válasz: DE! CSAK BAJA LEHET BELŐLE
2010. márc. 8. 14:50
3/9 anonim válasza:
És ez miért jó neki?
2010. márc. 8. 19:55
4/9 anonim válasza:
Első: kérlek ne az orvost piszkáld... Ha valaki előadja, hogy hangokat hall a kislábujjából, azt nagyon nehéz "ellenőrizni", hogy valóban úgy van-e. A pszichiátria kevésbé objektív tudomány, mint pl. a kardiológia, ahol ki lehet vizsgálni, hogy az aortabillantyű zár-e rendesen. Egyébként ha valaki "poénból" teletömeti magát antipszichotikummal, az minimum személyiségzavaros, de ez magánvélemény. A tizedét nem kívánnám azoknak a mellékhatásoknak, amik az ilyen szerekkel járnak.
2010. márc. 8. 20:20
5/9 A kérdező kommentje:
Oké. Köszi.
Amúgy.. én sem értem miért jó neki.
2010. márc. 8. 21:28
6/9 anonim válasza:
Skizofrénia megjátszásához, egy szakorvossal szemben, kevés egy gyerek. Te csak azt tudod, amit a barátnőd mondott neked.
2010. márc. 8. 22:06
7/9 anonim válasza:
Ez szerintem is az orvos hibája. Ill. a rendszeré, hogy a pszichiátereken eszméletlen a nyomás, na meg a gyógyszerből jön a pénz és annyi beteget fogadnak, hogy egyikre sincs idő. Jó, így nem az orvos hibája, de ha csak a borítékokért, meg a gyógyszercéges juttatásokért ment pszichiáternek, akkor igenis az ő hibája. Mindenki tudja, hogy a közintézményekben dolgozó pszichiáterek jutnak a legnagyobb mellékeshez(Na jó, talán a nőgyógyászok után.). Ill. aki nem tudja, az vak, vagy még sose volt pszichiátriai osztályon, vagy szakrendelőben.
Természetesen tönkreteszi magát, ha nem is beteg. Szerintem azért jó neki, mert szeretet, ill. figyelem hiánya van, így pedig sokan aggódnak érte. Ha ebből indulsz ki talán te magad is könnyebben találsz megoldást.
2010. márc. 9. 13:52
8/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. Megpróbálom lebeszélni róla..
2010. márc. 9. 17:28
9/9 anonim válasza:
Engem téveszmés skizofréniával kezelnek, Quetiapint szedek már 2 hónapja, nem kívánom senkinek. Esténként rendszeresen elfelejtek levegőt venni, néha nem is tudok elaludni emiatt, kiszárad a szám, fél órával a gyógyszerbevétel után eldugul az orrom, 2 óra alatt sem tisztul ki, ezenkívül ébredéskor le van zsibbadva a bal oldalam, nyomást érzek a tarkómban, az agyamat tűvel szurkálnák, a szívem néha mintha fel akarna robbanni... Az orvosom 2 hónapja mondja, hogy ezek majd elmúlnak. Szerintem még 2 hónap, és a parkinson-kór tünetei is megjelennek rajtam, ennyit a mellékhatásokról...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!