Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, hogy a barátnőm...

Mit tegyek, hogy a barátnőm jól aludjon, vagy legalább végig aludja az éjszakát?

Figyelt kérdés
A barátnőmmel nem régóta alszom együtt. Előre elmondta, hogy rosszul alszik. De amit láttam, az nekem durva volt. Forgolódik rúgkapál, és nyöszörög. Néha beszél is, de csak annyit, hogy ne meg ilyenek.Néha fel ijed a szeme is nyitva van, de vissza alszik. Nem meséli el, mit álmodik de látom az arcán, hogy fél. Ha hozzám bújik, akkor kapaszkodik belém.Hogyan tudnék segíteni neki?
2010. márc. 8. 14:21
 1/8 anonim ***** válasza:
95%
Hát ha nem mondja el,mi a baj,akkor nehezen!Tutira van valami a háttérben.Ha végképp hallgat,megkínálhatod lefekvés előtt citromfű-vagy levendulateával:segíthet.
2010. márc. 8. 14:28
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy időben én is nagyon rosszul aludtam, stresszes voltam, valahogy a tudatalattimra is olyan szinten kihatottak ezek, hogy álmodni is a problémáimmal álmodtam, forgolódtam, nem pihentem ki magam, ettől csak még stresszesebb lettem. Ez egy ördögi körforgás. Akkor sem biztos hogy tudnál neki segíteni, ha tudnád mi van a háttérben, de azért jó lenne ha megnyílna valakinek. Ha rosszul alszik öleld át, vagy simogasd meg hátha megnyugszik. Amúgy ami engem átsegített ezen az időszakon az az volt hogy kaptam a barátomtól egy mikrós macit. Be kell tenni mikróba és akkor pár órán keresztül meleg, plusz árasztja magából a levendula illatot. Elég tömény, mindig hamar bekábultam tőle :)

Fontos lenne azt is tudni, hogy csak a saját ágyában vagy az övében is, illetve hogy tudatában van e annak, hogy mit csinál éjszaka. Ha kipiheni magát ettől függetlenül akkor egyszerűen csak ilyen... ha nem, akkor érdemes foglalkozni vele. Beszélgess erről vele.

2010. márc. 8. 15:09
 3/8 A kérdező kommentje:
Tudja, hogy rosszul alszik, a levendulás dolog ki lőve mert allergiás rá.
2010. márc. 8. 15:16
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Itt valami komoly trauma lehet a háttérben, a leírás alapján... vagy nem? Nem akar erről beszélni? Ilyen nincs ok nélkül!
2010. márc. 10. 12:50
 5/8 A kérdező kommentje:
Valami biztos van, mert a családjával nem találkoztam még, de senki sem ismeri őket a baráti körből. Nem tudom, hogy kérdezzek rá, de az utóbbi időben egyre rosszabb.
2010. márc. 10. 12:55
 6/8 A kérdező kommentje:
A családjával nem tartja a kapcsolatot. Nem mondott különösebbet, de az anyjával még a szomszédok sem beszélnek.
2010. ápr. 5. 15:29
 7/8 A kérdező kommentje:
Adjatok valami tanácsot, mert egyre rosszabban alszik. tegnap ötször riadt fel.
2010. ápr. 29. 19:15
 8/8 anonim ***** válasza:
:S látom régi a kérdés, ha olvasod még, leírnád, mi történik?:/
2010. okt. 20. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!