Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 22-es csapdája, vagy csak én...

22-es csapdája, vagy csak én nem értek valamit?

Figyelt kérdés

A minap hallottam valamit, és szöget ütött a fejembe.

Az önbizalomhoz az kell, hogy szembe tudj nézni a félelmeiddel, és azok legyőzésének pozitív hatására alakul ki.

Csakhogy ahhoz hogy szembenézz a félelmeiddel, bátorság kell, ami viszont szerintem az önbizalomból fakad.

Az egész olyannnak tűnik, mint egy ördögi kör.

2015. júl. 13. 17:41
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez így valóban kissé 22-es csapdája.

Kétféleképpen feloldható.

1. hiszel ebben az egészben és összeszeded magad, legyőzöd valami kisebb félelmedet. Én pl. a melóhelyen, ha megkérdezték a többiek, hogy hozzanak-e valamit a büféből mindig nemet mondtam, mert senkitől nem mertem kérni semmit. Aztán egyszercsak összeszedtem a bátorságom -miközben persze ideges is voltam, hogy jajjmitszólnak- és végre kértem valamit. Ettől kicsit nőtt az önbizalmam és így haladgattam tovább.

2. Elhiszed, hogy van másik út is, nem csak a félelmekkel szembenézés. Ilyen pl. hogy eléred a céljaidat.. vagy legalábbis mindent megteszel azért, hogy elérd és ha mégsem sikerül akkor tudd tiszta szívvel azt mondani, hogy mindent megtettél, az utolsó infót is beszerezted és az utolsó lehetőséget is megragadtad. Ettől nő az önbizalmad -mert ha valóban mindent megteszel akkor viszonylag sok célt el lehet érni- és később a félelmeiddel is szembe tudsz nézni.

2015. júl. 13. 19:52
 2/2 anonim ***** válasza:

Hosszú pszichoterápia után mondom, hogy nem így van.

A félelmekkel való szembenézéshez nincs köze az önbizalomnak. A bátorság nem abból fakad.

2015. júl. 14. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!