Mitől lehet az, hogy régóta ismert emberek arca néha idegenné válik számomra?
Sokszor előfordul, ha olyan emberrel beszélgetek, akivel nem szoktam, de régóta ismerem (pl szomszéd néni, vagy távoli rokon, volt osztálytárs) olyan mintha miközben beszélne, egyre jobban elidegenedne az arca. Igazából elég zárkózott vagyok, nem sokszor kerülök ilyen helyzetbe, de ma is volt egy ilyen, gondoltam azért már megkérdezem, hogy ez mással is előfordult e már.
Ma átjött a szomszéd néni, akit amióta az eszemet tudom, ismerem, ma mégis ahogy beszélt hozzám, csak néztem az arcát, és mintha egyre jobban idegenné vált volna, a végére mintha egy idegen állna velem szemben, a hangja volt az, ami fixen volt bennem, hogy ő az. Nem változik a kinézete, hanem bennem lesz egy érzés, amitől idegenné válik. Sokszor zavaró, mert így nem tudok odafigyelni rendesen arra amit mond..
Volt ez már mással is? Gyakori dolog?
L20
Szerintem ez nem vészes, előfordul. Nálam szavakkal ugyanez a helyzet: minél többet ismételgetek egy szót, annál furcsább, robotikusabb és egzotikusabb lesz számomra a hangzása. Ahogy mondod, idegenné válik.
Talán arról van szó, hogy felfedeztél rajta egy új, addig nem észlelt (vagy nem hangsúlyos, hiszen mindenki öregszik) vonást, ami miatt most új megvilágításba került az arca, és annyira arra koncentráltál, hogy szétesett az addig ismerős kép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!