Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan lehet legyőzni a...

Hogyan lehet legyőzni a szétszórtságot, a figyelemzavart, ill. feledékenységet? Pedig görcsösen koncentrálok arra, hogy figyeljek, de nem sikerül. Nagyon bosszant!

Figyelt kérdés
pl. állandóan elhagyom a sapkámat, soha nem tudom, hoyg hova tettem a telefonomat, kulcsomat. volt, hogy 10 ezer ft-ot hagytam ott a pénztárban, elfelejtettem megvárni a visszajárót...
2010. márc. 4. 10:11
 1/6 anonim ***** válasza:
Én is voltam ebben a fázisban, egyetlen egy mondat segített, amit egy ügyeletes orvos mondott nekem. Egyszerre csak egy feladatra koncentráljak, az adott szituációban. Ha pénztárnál vagy például csak arra. Vagy ha ez nem segít szedjél Gingo bilobát.
2010. márc. 4. 10:21
 2/6 anonim ***** válasza:
hja én is ilyesmi vagyok :)
2010. márc. 4. 10:57
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem alacsony a vasam és ha elfelejtem szedni,akkor teljesen szétesek.Nem jutnak eszembe még a szavak se.

Evvel arra utalok,hogy lehet,hogy vitaminhiányod van.Szerintem kérj egy kivizsgálást.

2010. márc. 4. 11:00
 4/6 anonim ***** válasza:

Tarts rendet magad körül. Értem itt a fizikai és a szellemi "rendet" is.

Hiába próbálsz pl. a visszajáróra koncentrálni, ha közben ezer és ezer más problémával is törődnöd kell.

Tapasztaltam én is ilyesmit magamon, de sikerült megoldanom.

Először összeírtam a teendőimet. Mindent a felkeléstől, az általános munkahelyi teendőkön át, egészen a fogmosásig.

Ezeket fontossági sorrendbe tettem, és ennek megfelelően éltem.

Pl. nem törődtem a viráglocsolásal, amikor munkát vittem haza - kibírtak pár napot a növényeim.

Próbáld ki, és gyakorold. Idővel már magától menni fog.

Esetleg próbálkozz meg a meditálással, hogy kiürüljenek a fejedből a "káros" gondolatok. :)

2010. márc. 4. 12:12
 5/6 A kérdező kommentje:
köszi a tanácsokat. egyébként 30 éves férfi vagyok, tehát még nem öreg!
2010. márc. 4. 12:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Én csak 25 éves vagyok, de ugyanezzel küzdök, nem korfüggő...

Nekem azt javasolta a pszichológus, hogy írjak össze mindent előre is, és utána azt is, hogy mit hogyan csináltam végül percre pontosan (ezt azért, mert valahogy én az idővel is mindig elcsúszom). Nekem nem sokat segít, de hátha neked igen, próbáld meg...

De nekem pl 4 kulcsom van, így biztosan mindig van egy vagy 2 a táskámban, és felakasztva a helyére is, így ha egy-kettő el is veszik, mindig van utánpótlás.

A telefonom be van állítva, hogy 10 perccel indulás előtt megszólaljon, így akkor tuti megtalálom és elrakom a táskámba.

Persze ezek nem valódi megoldások, de azért valamivel elfogadhatóbbá teszik a helyzetet :)

2010. márc. 7. 00:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!