Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A magas vérnyomás tényleg...

A magas vérnyomás tényleg feledékenységet okoz?

Figyelt kérdés
15 éves koromban fedezték fel, hogy magas a vérnyomásom, miután megszédültem az utcán. Most 19 éves vagyok, és a betegségem gyógyszeres kezelés alatt áll. Úgy hallottam valahol, hogy a magas vérnyomás feledékenységet okoz. Én nem tudom, hogy nálam mi okozza, de tény, hogy borzasztóan feledékeny vagyok. Gyakran az is megtörténik velem, hogy bejövök a szobámba, és elfelejtem, hogy miért is jöttem be... hogy lehetne ezen gyógyszerek nélkül segiteni?
2009. okt. 8. 19:56
 1/4 Neszivass ***** válasza:

Nem hinném, hogy van összefüggés a magas vérnyomás és a feledékenység között, bár nem kizárt.

Viszont egy kis tudatos tréninggel könnyedén segíthetsz a dolgon. Meg kell tanulnod, hogy mielőtt elindulsz valamiért, kérdéseket teszel föl magadnak. Szokásoddá kell válnia annak, hogy a legtriviálisabb kérdésekre válaszolsz, így sokkal gördülékenyebb és hatékonyabb életet tudsz élni. Ez természetesen mindenféle betegségtől függetlenül ajánlott, mivel a szeleburdiság, dekoncentráltság általános probléma a fiatalok körében (is).

2009. okt. 8. 20:36
 2/4 anonim ***** válasza:
Igenis van összefüggés: a tartós magasvérnyomás szűkíti az agyi ereket is, meszesedést elősegíti, az agy vérellátása (is) csökken. Azonban ez évtizedekig tartó folyamat! Ha jól be van állítva a gyógyszerelésed, rendszeresen méred a vérnyomásod, akkor ez nem okozhatja 4 év után.
2009. okt. 10. 19:49
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem feltétlenül 4 éve van magas vérnyomásom, hanem csak akkor fedezték fel. Szerintem jóval azelőtt is volt, mert sokszor éreztem, hogy ég az arcom, és vörös voltam mint a vér...
2009. okt. 15. 18:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Akárhány éve is van magas vérnyomásod,az még nem okozhatott ilyesféle károsodást. Valóban évtizedek kellenek hozzá! Ami engem illet, legalább 20 éve magas a vérnyomásom, mégsem romlik az emlékezetem, ugyanakkor több ismerősömnek igen, akiknek normális a vérnyomásuk.

A te esetedben én is inkább szórakozottságra, feledékenységre tippelek.

2009. dec. 12. 00:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!