Olyan pszichológus szeretnék lenni aki elmebetegekkel foglalkozik, beszélget velük, van ilyen? //bővebben lent//
Felvetettem ezt a témát a baráti körömben, és ők váltig állítják, hogy ilyen nincs. Szerintük csak a pszichiáter foglalkozik mentális zavarral küzdő emberekkel. De én nem gyógyszert szeretnék felírni nekik, nem diagnózist felállítani (persze az úgyis kiderülne a beszélgetések előtt gondolom), hanem olyan aki a már felállított diagnózis után segít nekik túllépni a helyzeten, meghallgatni a gondolataikat, "belelátni"a fejükbe, hogy ők hogyan látják a világot.
Ugye, hogy van ilyen pszichológus?
Igen, van.
A barátaid szerint mivel foglalkozik egy pszichológus? Lakberendezési tanácsokat ad? :)
Na meg ki, mit ért elmebetegség alatt?
Na köszönöm szépen! Megmentetted a becsületemet! :D
Én gondolok itt mindenféle bipoláris/pszichés zavaroktól kezdve, a skizofrénián és a depresszión át, mindenre.
Skizofrénia, bipolár és súlyos depresszió esetén pszichiáterre van szükség.
A pszichológus enyhébb esetekkel tud foglalkozni.
Ha súlyos esetekkel szeretnél foglalkozni, akkor menj orvosira, és légy pszichiáter. Ha mentális betegeken akarsz terápiás módszerekkel foglalkozni, akkor jó a pszichológia, de azt tudnod kell, hogy a terápia mellett is a súlyos eseteknek gyógyszeres kezelésre is szükségük van.
Attól, hogy te pszichiáternek tanulsz, meg lehetsz terapeuta, nem kell mindjárt gyogyszerezni a beteget, csak mint orvos több lehetőség áll a rendelkezésedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!