Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Akik kigyógyultak a depresszió...

Akik kigyógyultak a depresszióból, ti miből vettétek észre, hogy elmúlt? Mi változott meg?

Figyelt kérdés

2015. jún. 9. 21:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Sokkal boldogabb,nyitottabb és felszabadultam lettem, meg még sok kis dolog ami egymásba fonódik. Többet nem akartam öngyilkos lenni, és azt mondtam, hogy az élet szép, pedig ezt ki nem lehetett belőlem húzni ezt a mondatot-mert tudtam, hogy akkor hazudnék. Röviden ennyi jutott eszembe. Még van kérdés?
2015. jún. 9. 21:24
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
#1 vagyok. Azóta nem tudok úgy sírni mint régen, akkor mintha dézsából öntötték volna, mostmeg alig van pár könnycsepp- most jöttem rá.. az endorfin miatt (boldogság hormon), van annyi hogy megtudjam magam nyugtatni.
2015. jún. 9. 21:28
 3/8 anonim ***** válasza:

És ezt mivel érted el?

Ugye nem a k.csög antidepi mérgekkel, amiknek a szedésük abbahagyása után még rosszabb lesz, mint előtte?

Egyébként alkohol, fű, kokain, minimál adag gomba, vagy lsd, ezek az egyetlen embernek való gyógyszerek. Az összes többi undorító.

2015. jún. 10. 12:43
 4/8 anonim ***** válasza:
(tapasztalatból mondom)
2015. jún. 10. 12:44
 5/8 anonim ***** válasza:
persze nyilván ezeket is csak ésszel használva szabad
2015. jún. 10. 12:46
 6/8 anonim ***** válasza:
#3-as, nem használtam semmi tudatmódosítót, nem jártam pszichológushoz, saját módszerrel léptem ki a depresszióból.
2015. jún. 10. 14:38
 7/8 A kérdező kommentje:
Kedves Első, mi volt a saját módszered? És meddig tartott?
2015. jún. 10. 15:22
 8/8 anonim ***** válasza:

Én életemben kétszer voltam nagyon mély depressziós állapotban. Azon a szinten, amikor az ágyból sem keltem ki, csak vegetáltam. A katatón állapot és a sírás váltogatta egymást. Mindkétszer szakemberhez fordultam, mert erről a szintről egyedül nem tudtam kijönni. Először pszichiáterhez kerültem, aki terápiával és antidepresszánssal kezelt. Utóbbival hamar leálltam, mert utáltam, hogy folyton vigyorognom kellett tőle, de belül ugyanolyan rosszul voltam. A terápia (3 hónap) átmeneti javulást hozott. Pár éven belül ugyanott voltam, ahonnan elindultam, súlyosbítva pánikbetegséggel.

A második esetben viszont pszichológushoz mentem, hosszúterápiába kezdtem. 2 év. Ez olyan tartós és gyökeres személyiségváltozásokat hozott, amik miatt teljesen megváltozott az önmagamhoz és világhoz való viszonyulásom. Nem azt mondom, hogy nincsenek rosszabb napjaim néha, de csak ritkán és soha nem tartós, kb. fél-egy nap után mindig elmúlik. Képessé váltam támogatást kérni a hozzám közel állóktól, beszélek a problémáimról, és egyszerűen már nem keveredek olyan élethelyzetekbe, amik korábban a depressziót kiváltották. Egészen mások most már az emberi kapcsolataim, sokkal mélyebbek, olyanok, amikből töltekezni lehet. A problémás helyzeteket pedig megtanultam kezelni. Teljesen megváltozott az életem. Nem átmenetileg, hanem tartósan. :)

2015. jún. 11. 02:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!