Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan segítsünk depressziósna...

Hogyan segítsünk depressziósnak kigyógyulni?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Anyukám depressziós már kb 6éve. Egyre rosszabb. Náluk lakunk 2.5éves fiammal(pont emiatt költöztünk vissza) Jár dokihoz is. Az elsőt otthagytuk mert semmit nem mondott csak gyógyszerrel tömte amitől kifordult önmagából pszichiátriára került. Most a másik doki nem tudom hogy mit beszélget vele (kb 1,5éve jár ide) majdnem az összes gyógyszert kipróbáltuk nem hat semmi. Most ott tartunk , hogy nem megy sehova lassan 2éve még a boltba sem állandóan stresszel mindenen ideges , remeg , rossz a kedve. Nem dolgozik kb 5éve (akkortájt kezdődött amikor leépítés miatt kirúgták) . Nem akar semmit csinálni. Sokszor hívjuk kirándulni strandolni de nem jön. Elmondtam neki hogy tudom milyen nehéz de ha megpróbálná jobban érezné magát. Nem akar , bestresszel ha szóba hozom. Mivel csak Apukám dolgozott nehéz volt az itthoni anyagi gondokat megoldani , én is elkezdtem dolgozni heti pár napban ilyenkor Anyuval van a kisfiam de nehezen bírja. Nem agresszív vele egyszerűen ki van merülve . Azt mondja ne menjünk sehova hétvégén maradnunk otthon vele de én nem akarok állandóan itthon ülni csak azért mert neki rossz és nem megy sehova, kisfiammal ki kell mozdulnunk. Azt is mondja hogy ne menjek dolgozni de muszáj. Hiába próbálok segíteni mondom hogy menjünk ki sétálni fagyizni nem megy... Nem akar dolgozni sem. Apukám is kezd belefáradni mondtam hogy legalább az ő kedvéért-így sem. El vagyok keseredve. Hiába mondom hogy másképp nem fog meggyógyulni azt mondja hogy akkor nem fog kész téma lezárva. Kisfiamnak sem jó ha ezt látja/érzi de Aput nem hagynám itt vele kettesben félek hogy beleőrülne ő is. Sajnálom ha hosszú lett , alig bírok a könnyeimmel nem tudom mit tegyek érte/értük hogy végre ne az idegesség legyen az úr. Valakinek tapasztalata esetleg?

2015. jún. 6. 20:22
 1/3 homo ludensz ***** válasza:
Anyukádnak van betegségtudata? Tudja hogy ő depressziós? Mivel az sem mindegy hogy legalább belátja hogy beteg és akkor csak arra kell rábírni hogy egy kicsit akarjon gyógyulni. Engem depresszióval % tak le és én is sokszor álmodom hogy dolgozom. Az önértékelését kell erősíteni és megértetni vele hogy az is értékes ha megfőz vagy a kisfiadra vigyáz míg te dolgozol.
2015. jún. 6. 20:38
 2/3 A kérdező kommentje:
Biztos tudja mert régebben mondtuk hogy ha dolgozna hátha jobban lenne de mondta hogy beteg nem tud dolgozni. Már beszélgetni se nagyon tudunk mert olyan negatívan reagál mindenre(leszól felemeli a hangját stB) hogy sajnos odáig jutottunk hogy alig beszélünk. Ha felhozom azt , hogy segíteni akarok mondja mi a baja annyit mond hogy nincs mit mondania. Meg szoktam köszönni de olyankor csak hümmög az orra alatt.
2015. jún. 6. 20:47
 3/3 A kérdező kommentje:
Te hogy vetted rá magad hogy meggyógyulj? Mi volt az utolsó csepp? Hiába próbálom mindig falba ütközöm , leráz. Ha hagyom lenyugodni akkor úgy tesz mintha semmit sem mondtam volna de ha folytatom és csak mondom tovább akkor szinte pánikrohamot kap :/ egyiknek sincs eredménye
2015. jún. 6. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!