Antidepresszáns hatása mikor fog érződni?
Figyelt kérdés
Szociális fóbia, depresszió.
Két hete, és két napja szedek antidepresszánst. Első pár napban teljese erőtlen voltam, minden bajom volt, de aztán elmúlt. Volt két estém, amikor jókedvem lett. Aztán pár napja ismét mély depresszióban vagyok és folyamatosan szorongok. 0,25ös xanaxom van, de kevésnek érzem, a depire meg nem jó.
Mit csináljak? Mit jelent ez?
Ilyen gyógyszerellenes emberek hanyagoljanak, mivel már pszichoterápián túl vagyok.
2015. máj. 31. 17:36
11/12 anonim válasza:
Én Scippát szedek, a tapasztalatok hasonlóak voltak, az első pár napban nagyon jó volt, azt hittem, hogy bevált, aztán megint lementem idegileg. A doki dózisemelést javasolt, amit én egy sajátos emelés alapján emeltem magamnak, 2,5mg-ról 5-re, 5 mg-ról 7,5-re, aztán 10-re. Ezt egy hónapon át. Az igazi hatása 2 hónap után volt érzékelhető. A doki eztuán javasolta, hogy küzdjek meg az érzelmi feszültségekkel, mert ez a gyógyszer csupán csak mankó, a többit magamnak kell. Ezzel egyetértettem, de éreztem még, hogy pihennem kell erre. Igazából az egész hatásmechanizmusa hasonló a kávéhoz, csak itt nem 2 órára pörget föl a cucc, hanem pár napra, de aztán a szervezet megszokja, gyorsabban bontja le. Ha egy idő után túl gyorsan bontja le a szervezet a megszokás után, akkor a beteg visszazuhan, mint ahogy nálad is megesett. Ilyenkor addig emelik a dózist, hogy az örömérzet helyrebillentse az agy biokémiáját, míg az egyén már nem zuhan vissza annyira gyógyszer megszokása után, s így már küzdeni képesebb.
12/12 anonim válasza:
Egyre jobban leszel, nyugodj meg. Ha időnként vannak hullámvölgyeid, az természetes. Mindent mondj el a dokinak őszintén, hogy ha szükség van rá, tudjon módosítani a kezelésen. Tarts ki, jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!