Antidepresszáns hatása mikor fog érződni?
Szociális fóbia, depresszió.
Két hete, és két napja szedek antidepresszánst. Első pár napban teljese erőtlen voltam, minden bajom volt, de aztán elmúlt. Volt két estém, amikor jókedvem lett. Aztán pár napja ismét mély depresszióban vagyok és folyamatosan szorongok. 0,25ös xanaxom van, de kevésnek érzem, a depire meg nem jó.
Mit csináljak? Mit jelent ez?
Ilyen gyógyszerellenes emberek hanyagoljanak, mivel már pszichoterápián túl vagyok.
Tudom hogy nehéz de legyél egy kis türelemmel. A xanaxot nem ismerem igaz de én 0,5 -ös Rivotrilt és Citagen 20mg. ost szedek. Két hét az talán neked kevés arra hogy a szervezted hozzászokjon de az is lehet hogy gyenge a gyógyszer adagod akkor mást és más dózisban kell alkalmazni.
Szó sincs leszedálásról ne értsd félre de felesleges kínlódni ha most "mély depresszióban" vagy akkor időlegesen lehet próbálkozni hogy felszínre kerülj. Benne voltam/vagyok tudom hogy mit élsz át.
kb a 3-4.héttel kezd javulni egészen kb 3.-4. hónapig.
0,25 mg xanax szinte biztos, hogy kevés, még szorongásra is, hát még ha az antidepi (az elején) rátesz egy lapáttal.
Stimulotont szedek, eddig felet kellett, holnaptól egészet, ami 50 mg.
De emelni fogjuk az adagot.
Annyira mély a depresszióm, vagdostam is. A pszichiáterem azt mondta, négy hét kell mire elkezd érződni a hatása.
Várjam ki? Nagyon pocsékul vagyok..
Átérzem a helyzetedet igaz én csak itt ültem és sírogattam (férfi létemre) akkor is ha csak vigasztalni akartak.
Gyógyszer íratni is kísérettel mentem hát...nem volt egy leányálom.
Fel lehet állni! Ezt jó ha bevésed a fejedbe. A mostani állapotodtól már csak jobb jöhet,és jön is.
Ide is írhatsz vagy nekem is az talán egy picit segít.
Ha úgy érzed, hogy rosszabb a gyógyszertől, akkor beszélj a dokiddal! Ez ugyanis előfordul, lehet, hogy más típusú hatóanyagra kellene cserélni. A 0,25-ös Xanax szorongásra jó, depressziónál nem használ, csak a szorongást csökkenti.
A sertraline hatóanyagnak van közvetlen (azonnali) hatása is, viszont - ahogy a dokid mondta - általában kell 3-4 hét a kívánt hatás (erősségének) eléréséhez. Az első héten már javulást kell tapasztalni. Amennyiben ez nem történik meg VAGY visszatérnek a kezdeti tünetek, konzultálni kell a kezelőorvossal, valószínűleg módosítani kell a kezelést.
Mielőbbi jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!