Ha egy gyermek fiatalon elveszti mindkét szülőjét, annak milyen lelki betegségei lehetnek később?
Figyelt kérdés
Vagy ismertek ilyen személyt, aki korán elvesztette a szüleit? Őrájuk nézve lehet látni valami visszafogottságot, esetleg gátlásosságot?2015. máj. 31. 01:10
1/7 anonim válasza:
igen, adhat okot későbbi hangulatzavarra, szorongásra, de ez nagyban függ attól hogy milyen módon veszítette el a szüleit, utána milyen közegbe került- szeretőbe vagy olyanba ahol semmibe vették. általában nagyon fájdalmas, vannak akik jobban kezelik, mert sok jó ember között nevelkedtek, és kaptak segítséget, de ha nem, akkor önbizalomhiány is felléphet.
2/7 anonim válasza:
Nekem a nagypapámnak a szülei haltak meg korán, akkor ő volt 12 éves és a testvéreivel elárvultak. Nagymamájukhoz kerültek, ő nevelte fel őket. Fiatal felnőtt korára a két testvére is meghalt... Nagyapám elég frusztrált, ideges felnőtt lett, de azt nem lehet tudni, hogy erre a természete is rájátszott, vagy a gyerekkora, vagy mindkettő és e mellett elég zárkózott is volt. Már nem él 92 évet élt. Elképzelhető simán, hogy valaki lelkibeteggé válhat, bármi lehet a széles palettán, ki milyen idegrendszerű és természetű.
3/7 A kérdező kommentje:
Èrtem, szerintetek ez a karrierre is kiható dolog lehet?
2015. máj. 31. 23:14
4/7 anonim válasza:
Kihathat, ha olyan az idege. Nagyapám mindennek ellenére az akkori viszonyokhoz képest tanult embernek volt mondható, mert leérettségizett és a MÁV-nál is elismert volt, ahol 40 évet dolgozott. Szóval ez nagyon személyiség függő. Nagyapám sosem panaszkodott, csak mesélt a dolgokról, de tudott tovább lépni, elvolt az életében, tehát szerintem nagyon nem gátolhatja meg az embert, ha túl tud a traumákon valahogy lépni.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2015. jún. 7. 10:18
6/7 anonim válasza:
Egy ilyen embert ismertem de ő nagyobb bajok nélkül túlvészelte.
7/7 A kérdező kommentje:
Nem is láttál rajta sosem olyan tünetet ami ahhoz volt köthető?
2015. jún. 24. 21:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!