Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Borderline-os vagyok, vagy ez...

Borderline-os vagyok, vagy ez tévedés?

Figyelt kérdés

azért fordultam pszichiáterhez, mert nem bírtam elviselni az emberek közelségét (pánikroham egyetemi gyakorlatokon).

6 éves korom óta járok kezelésre, de 18 évesen megszakítottam a "kötelező" terápiát, szóval azt hittem, tudom mi vár rám.

a pszichiáternek ugyanezt mondtam el. tesztet töltöttünk és borderline diagnózist kaptam (többek között) valamint pszichiátriai kezelésre akart küldeni. ezt visszautasítottam.

egy másik pszichiáterhez fordultam segítségért, aki megnézte az utolsó ambulánslapomat, 15 perces beszélgetés után megerősítette a diagnózist és adott beutalót pszichiátriára.

:c nem hiszem, hogy valóban borderlineos vagyok, mert nincsenek érzéseim. soha nem is voltak. gondolataim sem, csak üresség. az emberek, ezt megzavarják a közelségükkel és ez megijeszt. van néhány kapcsolatom, de sosem jellemezte őket féltékenység vagy ragaszkodás. nem vagyok hisztis, nincs dühkitörésem.

az egyetlen jellemzője a borderlineak rám nézve a falcolás.

mit csináljak? hogyan küldhettek pszichiátriára, ahol annyi ember van? amikor épp az emberektől való félelem miatt kértem a segítségüket? nem akarok ilyen ürsen élni tovább, de egy rám aggatott diagnózissal sem.

2015. máj. 17. 02:43
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Ha ki akarod magadat vizsgáltatni követelj agyi MR-t és CT-t. Hogy biztos legyél abban, hogy az agy minden területe ép, és működik!

De szerintem csak szimpla oxigénhiánnyal küzdesz már évek óta. A stresszes állapotokra az agy különféle képen reagál a csökkent oxigénellátásból kifolyólag.

2015. máj. 17. 10:56
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha két szakember erősìtette meg, valószínű hogy ìgy van. Borderline egy spektrum, nem csak a tipikus formája létezik. Ha úgy érzed nem igaz rád a diagnózis, keress egy olyan pszichiátert vagy pszichológust, aki hajlandó ezt veled átbeszélmi. Elég nagy sokk, ha hirtelen kapsz egy diagnózist, és nem tudod mit krzdj vele. Sajnos a pszichiáterek a többi orvoshoz hasonlóan túlterheltek, így erre nem sok időt szánnak. Menj magánba, ha tudsz, és utána dönts.

Egyébként miért többek között? Mi állt a lapodon? Ezek szerint nem csak a borderline.

2015. máj. 17. 10:58
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ezt az agyi oxigénhiányost meg ignoráld, kérdéstől függetlenül kiírja a hülyeségeit.
2015. máj. 17. 11:00
 4/6 A kérdező kommentje:

a diagnózis megerősítése magánrendelésen történt, de felmérések nélkül és ez aggaszt. borderline mellett anorexiával és szocfóbbal is diagnosztizáltak. 18 éves korom alatt borderline helyett kevert szorongás és depresszió volt az ambulánslapomon. (6 éves korom óta járok terápiára.)

megoldást jelentene további orvosok felkeresése?

2015. máj. 17. 12:15
 5/6 anonim ***** válasza:

A vagdosás, az anorexia, a szociális helyzetekben lévő szorongás is borderlinera utal, gondolom emiatt is erősìtették meg. Szerintem ne fogd fel tragédiaként, jobb ha neve van a gyereknek, mintha nem tudod mitől szenvedsz. Én szupportìv terápia miatt egy jó pszichológust keresnék fel, van aki borderlinera szakosodott, ők megerősíthetik a diagmózist és támogathatnak, hogy elfogadd, vagy el is vethetik.

Nap-kör alapítványyt nézd meg.

2015. máj. 17. 13:37
 6/6 anonim ***** válasza:
mindegy, hogy minek nevezik, az számít, hogy neked így nem jó és ha szeretnél változtatni, kell valamit tenned! akár bemenni a pszichiátriára vagy keresni más lehetőséget.
2015. máj. 18. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!