Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az milyen betegség szerinted...

Az milyen betegség szerinted hogy sosincs kedvem menni sehova, ha a boltba el kell menni is rosszul vagyok, mi ez?

Figyelt kérdés
munkába is alig akarok menni

2015. máj. 16. 12:25
 1/9 anonim ***** válasza:
Depresszió.
2015. máj. 16. 12:40
 2/9 anonim ***** válasza:
Depresszió, üdv a klubban! Bár nekem nagyon változékony a hangulatom, de ilyen kedvetlenség engem is szokott gyötörni, legszívesebben megszöknék.
2015. máj. 16. 12:46
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem is depresszió. Jó hír, hogy eredményesen kezelhető. Úgyhogy annyit tegyél meg, hogy összeszeded magad és elmész az orvoshoz vele. Nem éri meg várni, mert a legtöbb esetben néhány hét, vagy max. néhány hónap alatt meg lehet szabadulni tőle, utána pedig sokkal lesz, mint most!
2015. máj. 16. 12:51
 4/9 anonim ***** válasza:
És csak úgy mellékesen megkérdezem, az orvos mégis mit tud segíteni?
2015. máj. 16. 12:53
 5/9 anonim ***** válasza:
*sokkal jobb életed
2015. máj. 16. 12:53
 6/9 anonim ***** válasza:

Menj el és megtudod. Csak úgy mellékesen engem olyan depresszióból kezeltek ki, ahol nem csak hogy alig akartam munkába menni, hanem be se mentem. Kirúgtak, elvesztettem a lakásom, a párkapcsolatom, és egyik sem érdekelt.

Amikor még csak ott tart az ember, hogy nincs kedve hozzá, akkor még néhány találkozás, esetleg valamilyen enyhébb gyógyszer is elég lehet. De ha el se mész, akkor nem tudod meg.

2015. máj. 16. 13:06
 7/9 anonim ***** válasza:
Az én helyzetem mondjuk érdekes, mert egyből elmúlik, ha a barátaim társaságában vagyok, és visszatér, ha mondjuk idegen emberek között kell lennem. Ezen szerintem gyógyszer nem segít.
2015. máj. 16. 13:08
 8/9 anonim ***** válasza:

Ne keverd a "kezelés" és a "gyógyszer" kifejezéseket. Én nyugtatót és hányingercsökkentőt szedtem, de ez csak a tüneti kezelés, hogy addig is elviselhető legyen az életem, amíg nem javul az állapotom. Valójában a legtöbbet a beszélgetések segítettek.

De ez nyilván nem olyan betegség, mint egy torokgyulladás, hanem elég egyedi, így a kezelése is mindenkinél más és más. Lehet, hogy ami nálam használ, másnál nem. De neki meg más gyógymód bizonyul hatékonynak. Ehhez azonban szakember kell.

2015. máj. 16. 13:42
 9/9 anonim ***** válasza:

Szorongás, depresszió, pánikbetegség, agorafóbia, nagyjából bármelyik lehet...

Ha van rá módod, keress fel egy terapeutát.

2015. máj. 16. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!