Az milyen betegség szerinted hogy sosincs kedvem menni sehova, ha a boltba el kell menni is rosszul vagyok, mi ez?
Menj el és megtudod. Csak úgy mellékesen engem olyan depresszióból kezeltek ki, ahol nem csak hogy alig akartam munkába menni, hanem be se mentem. Kirúgtak, elvesztettem a lakásom, a párkapcsolatom, és egyik sem érdekelt.
Amikor még csak ott tart az ember, hogy nincs kedve hozzá, akkor még néhány találkozás, esetleg valamilyen enyhébb gyógyszer is elég lehet. De ha el se mész, akkor nem tudod meg.
Ne keverd a "kezelés" és a "gyógyszer" kifejezéseket. Én nyugtatót és hányingercsökkentőt szedtem, de ez csak a tüneti kezelés, hogy addig is elviselhető legyen az életem, amíg nem javul az állapotom. Valójában a legtöbbet a beszélgetések segítettek.
De ez nyilván nem olyan betegség, mint egy torokgyulladás, hanem elég egyedi, így a kezelése is mindenkinél más és más. Lehet, hogy ami nálam használ, másnál nem. De neki meg más gyógymód bizonyul hatékonynak. Ehhez azonban szakember kell.
Szorongás, depresszió, pánikbetegség, agorafóbia, nagyjából bármelyik lehet...
Ha van rá módod, keress fel egy terapeutát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!