Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi a teendő ha nincs pénzem...

Mi a teendő ha nincs pénzem pszichológusra?

Figyelt kérdés

Sziasztok :)

Évek óta depressziós vagyok (nem szeretném részletezni)..

2hónap után elköltözünk és szeretnék új életet kezdeni úgy hogy lelkileg is rendbe jövök. Szeretnék segítséget kérni csak nagyon szűkösen leszünk a pénzel.

Ilyenkor mit lehet tenni ? :( Szeretnék új lapot kezdeni kell a segítség egyedül nem megy.

Előre is köszönöm !

2015. máj. 15. 23:22
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Pszichológus TB alapon manapság elérhetetlen a szakemberhiány miatt. Még a fekvőbetegekre sincs idejük.

A pszichiáterekből szintén nagy a hiány, de még van emberük az ambuláns ellátásra, ugyanakkor érezhető már a szakemberek minőségének romlása. A járóbeteg ellátásra általában a gyengébben teljesítő orvosokat teszik be, míg a jobbak a fekvőbetegekkel foglalkoznak (nekem volt szerencsém több orvosnál is járni és a legalja az ambulancián volt).

Ha nagyon nem vagy depressziós, akkor nem érdemes pszichiáterhez menni és nem érdemes gyógyszerezned magad.

2015. máj. 17. 09:50
 12/20 A kérdező kommentje:

Huh köszönöm a sok választ ! :)

Az a helyzet hogy nincs buddhista ismerősöm sött semmilyen ismerősöm nincs de azért köszi hogy tanácsoltál egy ilyet :) Épp ezért lenne jó ha max tudnék beszélgetni valakivel. És nem tudom félek pszichiáterhez elmenni nem akarom hogy gyógyszereket írjon fel :/

2015. máj. 17. 18:17
 13/20 anonim ***** válasza:
Ha van kedved beszélgetni dobj egy privit,bár nem vagyok szakember!
2015. máj. 17. 18:24
 14/20 anonim ***** válasza:

Hát nem feltétlenül lenne szükséges.

Én a helyedben meghúznám a gatyát, és mégis kifizetném valahogy a pszichológust.

2015. máj. 17. 18:24
 15/20 homo ludensz ***** válasza:

A pszichiátriai szakrendelésre elmehetsz ha van TB.-d esetleg odatelefonálsz hogy adjanak időpontot.

Itt már 100x leírtam hogy akármilyen formában sikerül pszichológust kerítened az mindig a pszichiáter(szakorvos) diagnózisából indul el mikor kiválaszt egy terápiát amit ő a te esetedben jónak talál.

Két hetente járok tehát nagyjából tisztában vagyok vele és ez egy alapítvány.

2015. máj. 18. 09:48
 16/20 anonim ***** válasza:
Bocs, ez nem egészen ide tartozik, de A Csernus dokihoz hogy lehet eljutni? Van magánrendelése?
2015. máj. 18. 13:26
 17/20 anonim ***** válasza:
Szerintem van még magánrendelése. De ha nem drogproblémákkal küzdesz, akkor felejtsd el.
2015. máj. 18. 19:55
 18/20 anonim ***** válasza:

Én TB által finanszírozottan járok pszichiáterhez és heti 2x pszichológushoz. Mindketten remek szakemberek, foglalkoznak velem, érdeklem őket, nem csak érdektelenül letojnak valami minősíthetetlen munkával, hanem tényleg segítenek.

Ha a depressziód nem komolyabb, tényleg nem érdemes gyógyszert szedni, de amennyiben TB támogatottan akarsz pszichológushoz jutni, mégis muszáj lesz beszélned pszichiáterrel, mert ahogy előttem írták, rajta keresztül vezet az út. Attól, hogy beszélsz vele, még nem muszáj gyógyszert szedned. Csak a zárt osztályon gyógyszerezhetnek be akaratod ellenére tudtommal. Addig meg éljen a szabad akarat. Mindazonáltal, ha túlzottan rosszul vagy már a mindennapokban, akkor lehet, hogy mégis érdemes a gyógyszer. Ezt neked meg egy orvosnak kell eldöntenie, nekem gőzöm sincs róla te hogy vagy.

[link]

Itt megtalálod az ambuláns rendelőket, oda kell menned amelyikben lakhely szerint tartozol, érdemes odatelefonálni és akár rögtön rákérdezni, hogy pszichológus az mennyire elérhető opció. Nálunk félállásban dolgozik a dokik mellett heti 2 nap. És valahogy volt olyan szerencsém hogy én mindkét nap mehetek is hozzá, van ideje rám. De sokszor nagyon túlterheltek és betáblázottak, legalábbis ezt hallom, meg logikus is. Egy próbát szerintem azért megér, ha a magán pszichológus semmikép se lehetséges. Emellett érdemes esetleg utána érdeklődni olyan alapítványoknak, amik szintén ezzel a témával foglalkoznak és mondjuk ha nem is egyéni terápiát, de csoportosat tartanak, az is sokat segíthet és sokszor így ingyenes is tud lenni akár az egész. Remélem sikerül megoldást találnod.

2015. máj. 18. 21:15
 19/20 anonim ***** válasza:

Én a kerületi Családi Tanácsadó Központba (régi nevén családsegítő) járok ingyenesen heti 1 alkalommal pszichoterápiára egy profi klinikai szakpszichológus hölgyhöz. Minden kerületben van ilyen elvileg Budapesten, vidéken pedig általában kistérségi társulások vannak, meg kell kérdezni, hogy településileg melyik családsegítőhöz tartozol, és ott milyen lehetőségek vannak.

28N

2015. máj. 18. 23:26
 20/20 anonim válasza:

Menj el Tündérhegyre! TB által fizetett, hétköznapokon bennfekvős, hétvégén haza lehet menni. kb. 3 hónapig szokott egy terápia tartani, valakinek kevesebb, de van akinek több idő kell. Egy egyéni.

Én voltam és tényleg megéri. csak tisztasági csomagot kell bevinni, a többit ők adják.

2015. nov. 11. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!