Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek mit kellene tennem?

Szerintetek mit kellene tennem?

Figyelt kérdés

Az iskolában ok nélkül feszült/ideges vagyok. Főleg, ha valamilyen dolgozatot írunk. Szinte egész nap, látszólag ok nélkül. Nagyon érzékeny vagyok és könnyen megbántódom, mégha nem is mutatom ki. Gyakran fölébredek hajnalba, nem tudom végig aludni az éjszakát. Az idegességtől már gyomor gyulladásom van, erre gyógyszert szedek. Ezek a problémák körülbelül 11 éves korom óta megvannak, de nehéz így élni. Gyakran kiborulok, és öngyilkos gondolatokkal küzdök. Komolyan meg akarok halni. Sőt halálvágyam van. Tiszta ideg vagyok, lelkileg labilis. könnyen felkapom a vizet. Kisgyerek korom óta ilyen szorongó típus vagyok, és ez csak egyre rosszabb.

14/l

2010. febr. 23. 18:27
 1/3 anonim ***** válasza:
Menjetek el édesanyáddal pszichiáterhez. Biztos vagyok benne segít a problémádon.
2010. febr. 23. 18:32
 2/3 anonim ***** válasza:

Hasonlóan vagyok/voltam, mint te.

Kellene neked valami jó hobby, ami 100%-osan lefoglal. Sport, tánc, olvasás...stb. Amibe bele tudod ásni magad, és elterelni a gondolatot a gyomrodról mondjuk. (a gyomrom nekem is elég para, ha nyugodtnak érzem magam már akkor is fáj..de ha elfeledkezem róla, van h sok ideig nem fáj). Jah és próbálj gyakorolni úgynevezett energetizáló légzést, olvastam a neten, hogy egy nőnek egy halom baja volt, és ez segített neki. Én is próbálgatom már, és érzem h a gyomromból is kienged a görcs egy idő után.

Egy pszichológus amúgy tényleg jó ötlet. Vagy, igaz még fiatal vagy, de megpróbálkozhatsz önismereti könyvek olvasásával is...

2010. febr. 23. 19:00
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha spontán jön a szorongás, az pont azért van mert sokszor magadba fojtod az érzéseidet és amikor nem is számítasz rá kitörnek és akkor nem érted miért.

Vállald bátran magadat, az érzelmeidet, ha valami feldühít vagy untat, mond ki.

Az öngyilkos gondolatok majdnem mindenkinek megfordul a fejében, ha élete egy nehéz szakaszba kerül. Nem tudsz úgy élni ahogy eddig, de akkor miért nem változtatsz?

min kapod fel a vizet gyakran?

ha gondolod írj emailt. Remélem jobban leszel!

2010. febr. 24. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!