Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet a bajom? Nem eszek!

Mi lehet a bajom? Nem eszek!

Figyelt kérdés
Mostanában tényleg lusta vagyok enni. Egyszerűen nincs kedvem felkelni az ágyamból, még akkor se, ha farkaséhes vagyok. Inkább éhen maradok.
2010. febr. 23. 15:02
 1/8 anonim ***** válasza:
87%

Menjél a szabadba, levegőzzél, sétálgass. Kezdj el tornázni.

Ilyenfajta étvágytalanságot okozhat pl. az is, hogy nincs semmi "jó kaja" a hűtőben, szóval esténként nézd a TV-paprikát :)

Ha nem múlik, akkor doki.

2010. febr. 23. 15:41
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen velem is volt. Ráadásul ugye egy idő után elmúlik az éhség, akkor meg elfeledkezik róla az ember, csak akkor jön elő újra a probléma, ha már szédülök, hogy jajj, hát ma még nem ettem, pedig már délután van.

Segít, ha van valami, ami miatt fel kell kelned, szóval oszd el, hogy minden nap legyen valami, ami miatt legkésőbb reggel 9-kor kikelsz az ágyból... Szervezz programot.

Amikor gyerek voltam és ugyanez volt kb a probléma, akkor az orvos polivitaplexet szedetett velem, mert az meghozza az étvágyam, anyukám szerint az hatásos volt. De szerintem bármilyen vitamin jó étvágyat csinál...

2010. febr. 24. 00:23
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, várom a további kommenteket.
2010. febr. 25. 13:10
 4/8 anonim ***** válasza:
Letargiának hangzik. Levert vagy. A tavaszi fáradtság előszele, vagy a téli becsavarodás miatt (esetleg mindkettő). Kezdj valami vidámba, aktívba, ami feldob és kihúz a sárból. Sportolj, vagy csak tegyél be otthon zenét, és táncolj. Fáraszd le magad, tudatosan tegyél-vegyél, esetleg csinálj tervet (pl ma felporszívózok, vagy ma táncikálok egy kicsit, vagy főzök egy sütit a családnak meglepibe). határozd el magad, be vagy süppedve a lustaságba. Csak egy kis erőszak és kimozdulsz a gödörből. Akkor ismét aktív leszel, lekötöd az energiád és lesz kedved pótolni is.
2010. febr. 26. 11:32
 5/8 anonim ***** válasza:
# sütök egy sütit, bocs :)
2010. febr. 26. 11:33
 6/8 anonim ***** válasza:

egyutterzek veled.. en is ugyanigy vagyok.. egyszeruen nem is kell semmi.. szoszerint elfelejtek enni.. van ugy h ehes vagyok es ennek de olyankor mindig vagy epp kozbejon valami vagy elhalasztom h "oh majd kesobb, mert eloszor megcsinalom a..." es ide mindig kitalalok valami tenivalot... de ez rendszerint reggel mikor felkelek (farkasehes vagyok) es kb ugy delelott 11 kozott van..aztan mar annyira ehes leszek hogy el is felejtem.. delutan ha beulunk valahova a hawerokkal max egy szenvicset megeszek, mire hazaerek sulibol ugy faj a fejem h reped szet es szedulok bele de ugysem kell semmi es tudom h az ehsegtol van (legfennebb akkor eszek delutan ha tudom h nagyonfontos leckem van amire oda kell figyelnem, akkor is csak azert h a fejfajasom elmuljon) es este ha van kedvem (altalaban nincs) akkor beragok valamit..

legtobbszor azon csodalkozok mibol elek... !! ja es ez mar evek ota igy megy, 10 eves voltam mikor legeloszor elajultam a suliba mert napok ota nem ettem es verszegeny vagyok

szoval ha megtudod a megoldast.. akkor koszi a kerdesed

2010. febr. 26. 12:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem vagyok pszichiáter sem -ológus,de annyit tudnék hozzáfűzni a bajodhoz,hogy biztos nem csak a kajával van a baj,a lustasággal meg v.sz. nincsen,merj szembenézni a problémáddal!
2010. febr. 26. 13:13
 8/8 A kérdező kommentje:
KÖszi a válaszokat! De lehet attól van, enyhén depressziós is vagyok, bár nem bizonyította még senki, mert nem voltam pszichológusnál...
2010. febr. 27. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!