Mit tegyek ha ideges leszek?
Na, hát a te korodban én is ugyanígy voltam. Minden apróságra rápörögtem, rettenetesen éreztem magam közben, és utána is, mert természetesen mondtam egy-két dolgot amíg a "dühkitöréseim" tartottak, amiket nem kellett volna. Nekem az immunreakcióm erre a sírás volt, irányíthatatlanul elkezdtem zokogni, amint bedühödtem.
Szerintem a legjobb módszer, amikor megy fel benned a pumpa az, hogy elhagyod a színteret. Ha pl. veszekedés közben történik mindez, inkább vonulj vissza a szobádba, bokszolj bele a párnádba párszor, vagy csak sírd ki magad. Jobb, mintha másokon vezetnéd le a dolgot, miközben megbántod őket.
Fontos, hogy még ha mérges is vagy, mindig gondolkodj, mielőtt megszólalsz. Számolj magadban el tízig, mielőtt valakinek a fejéhez vágnál valamit, lehet, hogy már 5-nél rá fogsz jönni, hogy inkább csendben kéne maradni. Gyakorold az önuralmat, lesz rá alkalmad az életben bőven.
Na, de végszónak: Légy magadhoz türelmes. Kamasz vagy, a koroddal jár ez az egész, úgyhogy ne legyen fölöslegesen bűntudatod. A környezeted is tisztában van ezzel, úgyhogy egy bocsánatkérés után túl fog mindenki lépni a történteken.
Üdv :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!