Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Antidepresszáns hirtelen...

Antidepresszáns hirtelen abbahagyásával járó mellékhatásoktól meddig kell szenvednem, tehetek-e bármit ezek enyhítésére?

Figyelt kérdés

21/L szédülés, hányinger, falásroham, térbizonytalanságot érzek.

hasznos választ várnék, mert az interneten nem találtam semmit, hogyan enyhíthetném a tüneteket. hidegvíz volt eddig ami segített egy kicsit.

(bővebben: citalopram tevát szedtem fél évig, folyamatos dózisemeléssel mert nem javult az állapotom. 8 napja hirtelen abbahagytam a szedését. orvosommal konzultáltam az abbahagyás után, szerinte a gyógyszerem megvonása nem okoz mellékhatást. egyéb: frontin 0.5mg-osat szedtem 2 szemet este ha nem tudtam elaludni, 3-4 szemet ha felkeltem éjszaka. már ezt sem szedem 1.5-2hete)

2015. ápr. 20. 05:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Legalább a Frontint szedd még egy darabig az elvonási tünetek enyhítésére, később fokozatosan csökkentve az adagokat lehet letenni. Bár fordítva szokás, előbb a szorongásoldót, utána az antidepit lehet fokozatosan, apránként elhagyni.
2015. ápr. 20. 06:19
 2/5 anonim válasza:
Az adagokat fokozatossan kellett volna csökkenteni a szervezeted hozzàszokott a gyogyszerekhez most elvonàsi tuneteket produkal valojaban te dontod el beteg maradsz e a gyogyszer csak egy tunet enyhito inkabb art mint hasznàl gyogyszerfüggöség alakul ki ezellen te tehetsz pszihesen illetve megfelelo termekkekel
2015. ápr. 20. 07:12
 3/5 anonim ***** válasza:
Az antidepresszánst mindig fokozatosan kell elhagyni, így nem okoz elvonási tüneteket. Ha hirtelen abbahagyod, akkor jelentkeznek a tünetek, amit felsoroltál; ezért kell lassan csökkenteni (ez egyénfüggő, valakinél heteket, másnál hónapokat vehet igénybe). A lényeg, hogy olyan lassan csökkentsd az adagot, ahogy Neked megfelelő, így elkerülhetők a kellemetlen tünetek.
2015. ápr. 26. 13:43
 4/5 anonim ***** válasza:
Másik gyógyszered a Frontin -t is fokozatos csökkentés mellett tanácsos abbahagyni. Erre is több módszer létezik: valaki körömreszelővel csökkenti az adagját (pl. első héten egyet reszel, második héten kettőt, stb.)- ezt általában kisebb adagnál szokták. Másik a prof Ashton féle módszer (lásd: [link] illetve ha valaki már nagyon kis adagra csökkentette, akkor alkalmazzák a titrálást(tejben, vagy vízben higítják a porított tablettát, hogy könyebb legyen adagolni)lásd: [link]
2015. ápr. 26. 13:53
 5/5 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm a válaszokat!

a frontint azóta is szedem, napi 1-2 szemet 0,5mg-osból. a szédülés körülbelül 6 napja szűnt meg, addig a hidegvíz, lázcsillapító és jeges borogatás segített ezt leküzdeni. egyéb mellékhatás, hogy híztam 2 kilót.

2015. máj. 17. 01:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.