Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek nagyon nagy baj...

Szerintetek nagyon nagy baj lenne ha ezt nem mondanám el a szüleimnek?

Figyelt kérdés
Múlt héten a suliban az egyik tanárral beszélgettem, legalábbis ö mondta hogy jobb lenne ha nem tenném magam tönkre, ezért szeretné ha pszichológushoz járnék. Nem szeretném ezt elmondanI a szüleimnek, mert ök járnának rosszul, és nem akarok az a személy lenni aki miatt tönkremegy az életük. Azóta már Találkoztam megint evvel a tanárral, de most nem említette meg a pszichológust. Ha úgy érzem hogy nincs szügségem pszichológusra mert szerintem megtudom oldani egyedül is, akkor ugye nem muszály elmondanom? A tanárom ugye nem fog szólni a szüleimnek ha az elején azt mondta hogy köztünk marad?
2015. ápr. 15. 22:48
 1/9 anonim válasza:
A szüleid nem látják, hogy valami miatt tönkre teszed magad? Szerintem a szüleid nem fognak tönkre menni amiatt, hogy pszicholóushoz szeretnél / kell járnod.
2015. ápr. 15. 23:06
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ha a tanárnak tudomása van veled kapcsolatos dologról, ami neked árthat, akkor el fogja mondani a szüleidnek. Jobb ha te mondod el nekik mi a problémád?
2015. ápr. 15. 23:10
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha a szüleidet valamennyire is foglalkoztatja, mi van veled, az jobban fogja zavarni őket, ha téged szenvedni látnak, mintha x összeget be kéne áldozniuk pszichológusra hetente azért, hogy a gyógyulásodat segítsék. Én szerintem segítséget kérnék, ha a helyedben lennék.
2015. ápr. 16. 00:19
 4/9 anonim ***** válasza:

nyilván van valami a háttérben: ha jól értem, a szülei okozták a gondot, amiért a kérdezőnek pszichológushoz kell járnia.

vagy: a kérdező valamit el akar titkolni a szülei elől.

kérdező: mi a konkrét élethelyzeted?

2015. ápr. 16. 12:19
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha tanárod ezt mondta, azt komolyan kell venned! Egy pszichológus sokat tud segíteni, persze a problémáidat helyetted ő sem tudja megoldani. Viszont, ha kell a pszichológus segítése, akkor erről a szüleidnek is tudnia kell, mert pénzbe kerül, ciraka 8.000.- Ft óránként.

Én azért megkérdezném a tanárt is, hogy miért javasolt pszichológust, de döntened neked kell, mert a felelősség is a tied.

2015. ápr. 16. 12:23
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Általános igazság, hogy nem te teszed tönkre a szüleidet, hanem a szülők teszik tönkre a gyereküket (legalábbis ha már egy tanár is úgy látja, hogy pszichológusra lenne szükséged). Egyszerűen senkinek nem szabadna bűntudatot éreznie a szülei (akár akaratlan) hibái miatt. Lehet, hogy úgy érzed, meg tudod oldani egyedül, de lehet az is, hogy huszonéves korodra teljesen bekattansz, mert kb akkor szokott eljönni az a pont, hogy az ember nem bírja tovább azt, amit addig egészen jól tudott kezelni (vagy úgy érezte, egyedül is megbirkózik vele). Szóval pszichológus, jobb előbb, mint később.
2015. ápr. 16. 15:10
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha el kell cipelned két mázsa követ egy kilométerrel arrébb, és van valaki aki segítsen, megkéred vagy cipekedsz egyedül?(A helyes válasz az, hogy megkéred) Nem véletlenül végeznek az emberek pszichológia szakon, az a munkájuk, hogy segítsenek...
2015. ápr. 16. 21:56
 8/9 A kérdező kommentje:

Elöször is köszönöm a válaszokat!

Természetesen nem tudják hogy gond van, mivel hétköznap dolgoznak így elkerüljük egymást, hétvégén pedig mindig megjátszom magam. Mindig ügyelek rá, hogy ne vegyék észre ha gond van. Nemtudom miért csinálom ezt, de nem tudnék nekik erröl beszélni.

A konkrét problémát nem szeretném megosztani senkivel, de annyit mondok, hogy ez a dolog akadályoz a mindennapi életben és az alap életszügségletek elvégzéséBen is. Ebben benne van az is hogy ez gátol abban hogy elmondjam nekik.

Utolsó: én inkább elcipelem azt a két mázsa követ, tudom hogy ez nem a helyes válasz de inkább szenvedek tovább vagy megoldom egyedül, de nem szeretném ha nekik rossz lenne.

De igazatok van, lehet hogy tényleg szólni fog a tanárom ez ügyben a szüleimnek, úgyhogy negpróbálok eröt venni magamon, viszont jelenleg úgy érzem hogy inkább meghalnék minthogy erröl kelljen beszélnem.

2015. ápr. 16. 23:07
 9/9 anonim ***** válasza:
Én huszonéves vagyok és pszichológushoz járok, konkrétan ő mondta, hogy amit addig bírtál cipelni, olyan 18-20 éves korodig is akár, az fog kibukni valószínűleg pár évvel később valamilyen formában, ahogy nálam is történt. Elcseszheted vele az egész életedet, akármilyen komolyabb betegség formájában kijöhet később, ha már most akadály az életben, gondolj bele, mi lesz, ha egyetemet vagy szakmát tanulsz és nem bírod majd emiatt elvégezni, esetleg munkaképtelen leszel, hidd el, többet ártasz ezzel a szüleidnek, minthogy most megmondod, segítségre van szükséged. Akármilyen dologról van szó, és akármilyen nehéznek tűnik elmondani. Később minden csak nehezebb lesz. Nem ismerem a szüleidet, de ha normálisak, segíteni fognak neked, és hidd el, sokkal jobb lesz így, mint amikor később már magadra vagy utalva, és még ennyi esélyed sem lesz segítséget kapni. Ne tedd tönkre az életed. Ez egy jó tanács attól, aki tönkretette a magáét... Illetve tönkretették mások, meg hogy évekig azt hittem, majd én aztán erős leszek, és egyedül is megbirkózok vele. Nem így lett, és általában nem így van másoknál sem.
2015. ápr. 17. 02:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!