Ha sokat bántottak, akkor kerülhetek emiatt komoly bajba?
A bántás alatt nem annyira fizikait, sokkal inkább lelkit értek. VCalahogy mindig, egész életemben kifogtam az olyan embereket, akik másokba törlik bele a lábukat.
Emiatt két komoly problémám van. az egyik a kisebbrendűségi érzés. Gyakorlatilag állandósult és megkeseríti az életemet.
A másik, ami miatt főleg kiírtam a kérdést: Mivel volt alkalmam átélni, milyen a tehetetlenség, a teljes védtelenség, ezért rühellem, amikor valaki a gyengébbet bántja. Rettenete gyűlöletet érzek az ilyenek iránt. Attól félek emiatt, nehogy egyszer akár megöljek egy ilyen figurát. Ami ugye értelemszerűen tönkretenné az én életemet is.
Mindez persze elméleti fejtegetés, valószínűleg max. magamnak ártanék, de mégis érdekelne, hogy megtörténhet-e, amit leírtam?
"de mindenki álljon ki magáért,és ne mással takarózzon."
Ezt elmondhatnád annak is, akinek esélye nincs megvédenie magát!
Az ilyen komplex személyiségproblémát pszichoterápiával lehet hatékonyan kezelni. A házilagos megoldások nem segítenek, mivel tudattalan tartalmak irányítják a választásaidat, a számodra pozitív kapcsolatokat észre sem veszed, vagy ha igen, nem tudsz velük mit kezdeni.
Az is elég tipikus, hogy a számodra ismerős szituáció dühöt vált ki belőled. Ha a saját hibás mintázatodat fel tudnád dolgozni, akkor ez a része is megoldódna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!