Hogy tudom magam túltenni az alábbi eseten? (szorongás)
Rövidre fogom. Egyszer régen (pár éve) megvertek este egy kocsmába különösebb ok nélkül. "-Mit nézel?" Akkor még nem tudtam h az olyan nagy baj.
Attól kezdve néha teljesen paranoiás vagyok hogy újra megtörténik. Egyszerűen félek bizonyos emberrektől. Elmennek mellettem este és mondom magamba, huhh most megúsztam de mindig fel vagyok készülve a rosszra.
Azelőtt teljesen nyugott voltam. Azt az állapotot szeretném vissza...
Most pl egy kocsmába/partyn állandóan fél szemmel a "gyanús" embereket scannalem. Ennek köszönhetően előbb megérzem az bajt, mint az többség. De a hátránya meg, hogy félelem lesz rajtam úrrá. Míg mások élvezik az estét, én szorongok. - hozzáteszem nem mindig, csak amikor nem érzem magam teljes biztonságban, ill van okom rá.
Köszi a válaszokat.
Valószínűleg még mindig a történtek hatása alatt vagy, nem tudtad feldolgozni a dolgot. Idővel lehet alábbhagy a szorongás(ha nagyon erős vagy lelkileg), de ha tényleg félsz minden idegen embertől, javaslom beszélgess el egy pszichológussal!
Velem is hasonló történt,utána fél évig éreztem amit te.
Majd találkoztam hasonló emberekkel és rájöttem,hogy nem kell félnem,mert akik ránézésre hasonlitottak azokhoz, nem ugyanazok az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!