Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy tudom magam túltenni az...

Hogy tudom magam túltenni az alábbi eseten? (szorongás)

Figyelt kérdés

Rövidre fogom. Egyszer régen (pár éve) megvertek este egy kocsmába különösebb ok nélkül. "-Mit nézel?" Akkor még nem tudtam h az olyan nagy baj.

Attól kezdve néha teljesen paranoiás vagyok hogy újra megtörténik. Egyszerűen félek bizonyos emberrektől. Elmennek mellettem este és mondom magamba, huhh most megúsztam de mindig fel vagyok készülve a rosszra.

Azelőtt teljesen nyugott voltam. Azt az állapotot szeretném vissza...

Most pl egy kocsmába/partyn állandóan fél szemmel a "gyanús" embereket scannalem. Ennek köszönhetően előbb megérzem az bajt, mint az többség. De a hátránya meg, hogy félelem lesz rajtam úrrá. Míg mások élvezik az estét, én szorongok. - hozzáteszem nem mindig, csak amikor nem érzem magam teljes biztonságban, ill van okom rá.

Köszi a válaszokat.

2010. febr. 19. 10:38
 1/5 anonim válasza:

Valószínűleg még mindig a történtek hatása alatt vagy, nem tudtad feldolgozni a dolgot. Idővel lehet alábbhagy a szorongás(ha nagyon erős vagy lelkileg), de ha tényleg félsz minden idegen embertől, javaslom beszélgess el egy pszichológussal!

[link]

2010. febr. 19. 11:33
 2/5 anonim ***** válasza:
Kezd el küzdősportolni, tanulj valami harcművészetet! Egy-két ötlet: Wing Tsun Kung Fu, Karate, Aikido, Cselgáncs, Capoeira, Taekwon-Do, Box, Kick Box, Thai Box, Defendo... Ngayobb biztonságérzetet adna, mert meg tudnád védeni magad, tehát nem kellene félned, hogy megvernek. Sok sikert, és jobbulást!
2010. febr. 19. 22:26
 3/5 A kérdező kommentje:
járok küzdősportra éppen ezért. :) és azért azóta javultak a dolgkok valamelyest.
2010. febr. 20. 16:33
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha jönnek a rossz gondolatok, gondold azt, hogy az eset óta már jó idő eltelt és hiába féltél tőle, mégse következett be. Tehát attól, mert félsz tőle, nem biztos, hogy be fog következni. És ezután rögtön tereld el a gondolatod valami mással. Én ezt tapasztalatból mondom, nekem bevált! (pszichológus adta az ötletet)
2010. febr. 21. 00:04
 5/5 anonim válasza:

Velem is hasonló történt,utána fél évig éreztem amit te.

Majd találkoztam hasonló emberekkel és rájöttem,hogy nem kell félnem,mert akik ránézésre hasonlitottak azokhoz, nem ugyanazok az emberek.

2010. ápr. 18. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!