A mandula okozhat pánikbetegséget?
Figyelt kérdés
két éve diagnosztizáltak nálam szorongásos pánikbetegséget. Elég gyakran volt gombóc érzés a torkomban, de azzal a tudattal voltam hogy a szorongás okozza. Vasárnap reggel úgy beduzzadt a mandulám hogy alig tudtam nyelni meg levegőt venni. Azóta hirtelen rosszullétek jönnek rám, remegek, félek, izzadok, összezavarodok teljesen, stb... Változó időtartamra van hogy fél óra, van hogy egész nap eltart. Szerintetek lehet összefüggés? 21F2015. márc. 30. 17:39
1/2 anonim válasza:
A mandulagyulladás nem okoz pánikbetegséget.
Viszont maga a betegségtől, a súlyosabb problémától való aggódás igen.
Tehát ha tudod, hogy simán elkaptál egy fertőzést, amitől begyulladt a mandulád, kapsz gyógyszert és rendbe jössz, nem fogsz bepánikolni, mert tudod, hogy mi van. Viszont amikor gyakran érzel valamilyen betegségre utaló tünetet, de nem tudod, hogy mi az és ilyen szorongással küzdesz, egyből elkezd az agyad ráállni arra, hogy valami komolyabb bajod van, amitől meg bepánikolsz és rohamod lesz, tipikus pánikroham tünetekkel.
Tehát magát a pánikbetegséget az a betegségtől való félelmed váltotta ki és nem maga a betegség. Ez pszichés eredetű dolog.
2/2 anonim válasza:
Bármilyen testi tünet okozhat pánikbetegséget vagy súlyosbíthatja azt, olyankor már valamihez kötöd a pánikot, ez egy önmagát erősítő folyamat és iszonyat nehéz kijönni belőle. Nekem a gyomorfájás ilyen, semmitől nem pánikolok, de attól rettentően. Másoknál az utazás, pl. De ez csak az a tárgy, dolog, amihez hozzákötődött a fóbia, ha érted, mit akarok mondani. Alapból megvan benned a szorongás, erre jó a pszichoterápia, kideríteni, mi okozza azt, mert nem a mandula, gyomor, utazás, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!