Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Csak én gondolom úgy, hogy...

Csak én gondolom úgy, hogy nem gyógyítható, életre szóló a Kényszerbetegség (OCD), és egész életemben szenvedhetek miatta?

Figyelt kérdés
Komolyan, már nagyon fontolgatom az öngyilkosságot.
2015. márc. 20. 22:49
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
szerintem én jobban tudom milyen fásisban vagyok. nálam kb 14 évesen kezdődött ez, most vagyok 23. szóval nem hiszem, hogy a kezdeti fázisban vagyok.
2015. márc. 21. 15:11
 12/18 A kérdező kommentje:
már mindent kipróbáltam, tényleg. és már nem segít semmi.
2015. márc. 21. 15:12
 13/18 anonim válasza:

Te sem gondolod komolyan, hogy már mindent kipróbáltál.

A probléma az, hogy te dagonyázol a saját szenvedésedben. Rácsodálkozol az elméd démonjaira, mint egy gyerek, aki felfedezi az élet árnyékos oldalát.

Te azt hiszed, hogy mások nem küzdenek a saját fejükben ? Fogalmad sincs róla, hogy az emberek milyen szellemi csatákat vívnak meg saját magukkal és amikor eléd állnak egy rezdülés sem árulkodik erről az arcukon.

Nem vagy különleges. A problémád nem egyedi. Az OCD mint említettem már, olyan embereket is sújtott, akik bekerültek a világ történelmébe. A különbség köztük és azok közt, akik öngyilkosok lettek pusztán az, hogy a kard különböző éleit használták, ha érted a hasonlatot.

Többet nem vitatkozom veled. Ha van eszed, akkor te is látod, hogy itt már további vergődésnek nincs helye.

Ha uralni akarod a problémádat, akkor magadnak kell ezt megtenned.

Ha viszont önpusztítást akarsz végezni, akkor a felelősséget ugyancsak neked kell vállalnod. Ne keress visszaigazolást itt, mert nem fogsz kapni. Az önsajnáltatás az elme parazitája. Szabadulj meg tőle vagy megszabadul ő tőled.

2015. márc. 21. 15:24
 14/18 A kérdező kommentje:
oké... akkor szerinted mi a f**zt csináljak?
2015. márc. 21. 15:28
 15/18 A kérdező kommentje:
amit az öngyilkosságról írtam. azt nem önsajnáltatásból írtam -.-"
2015. márc. 21. 15:30
 16/18 A kérdező kommentje:
az nem segít már, hogy gondolok valami vidám elmékre. mert a kényszergondolataim most már nagyon erősek. gyógyszer az utolsó reményem, majd elmegyek pszichológushoz. remélem kiír valami gyógyszert, ami használni is fog. ha nem, nem tudom mi lesz velem.
2015. márc. 21. 15:39
 17/18 anonim ***** válasza:

Tudom, miről beszélsz, én is kényszeres gondolkodással küzdök.

Van, amikor rendesen előkap, és akkor még levegőt is nehéz venni, annyira szorongok.

Nekem lassan 2 éve tart, és minden nap velem vannak, minden nap ott csücsülnek az elmémben, és mindent "megfertőznek", amit csak tudnak. Bármilyen gondolatot.

Nagyon nehéz vele együtt élni, és én is nagyon unom már, hogy ilyen gondolatokat kell magamban hordoznom. Félek, begyogyózok, és irigy vagyok másokra, hogy nekem nem lehet egészséges gondolkodásom.

És persze még a kényszer nem elég, nekem még más dolgok is rápakolnak erre. Több mentális problémám van.

És a legnagyobb vicc az az, hogy még csak 17 éves vagyok...

Nem volt könnyű az eddigi életem, túl sok volt a negatív, sőt, kínzó külső hatás.

És egy idő után megtörtem, és ilyen torz formában mutatkozik nálam a mai napig, ami ott van a mélyben..

2015. márc. 21. 16:32
 18/18 Új_élet válasza:
Sziasztok! Nálam is az ocd a gáz... Egész fiatal korom óta minden nap jelen van az életemben... Most 28 vagyok. A gyógyszerektől, dokitól parázok, a környezetem h.lyének néz, nem merek utazgatni, stresszelek, szorongok, biztos vagyok benne, hogy ha nem teszem ezt és ezt akkor rossz dolog történik - ugyanakkor tudom, hogy nem történne semmi, mégsem hagynak nyugodni ezek a dolgok... Találtatok megoldást azóta?
2016. febr. 3. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!