Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Üldözéses téveszme vagy...

Üldözéses téveszme vagy skizofrénia? Hogy tehette ezt magával? Velünk?

Figyelt kérdés
Követik,figyelik,leveleit felbontja mindig ugyanaz a személy...ha elesik(eltört két csuklója)akkor azt mondja hogy elgáncsolta az a személy...Hangos zenét hall minden este ,nem tud aludni.Ettől agressziv lett,szétvert mindent tv-t,ablakot stb...Majd öngyilkos lett,DE véletlen folytán rátaláltak.Most bennt fekszik.Friss a dolog,még nem diagnosztizálták,gondolom gyógyszerezik...de mire?Milyen betegség lehet ez?1-2napja még tervezte mit vesz unokája első szülinapjára...aztán gondolt egyet...másképp...Szerintetek?Gyógyitható,ugye...Dühös vagyok,nagyon....hogy tehette?!???
2010. febr. 16. 13:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
2010. febr. 16. 14:04
 2/15 A kérdező kommentje:
...kifelejtettem,hogy égő kereszteket is látott a falon..ijesztő.
2010. febr. 16. 14:09
 3/15 A kérdező kommentje:
igen,azt is én irtam,csak kétségbe vagyok esve,a zért kérdezgetek,infókat gyűjtök,kivan a család is,még nem állitanak fel valami diagnosztikát,megőrülök.tegnap történt,délután..
2010. febr. 16. 14:12
 4/15 anonim ***** válasza:
Ha még az orvosok sem nyilatkoztak, akkor mi sem tudhatjuk jobban, de elég egyértelműen skizofréniának gondolom. Erre sokféle modern gyógyszer van, de hogy mennyire használnak, az a betegség súlyosságától függ.
2010. febr. 16. 14:18
 5/15 anonim ***** válasza:
Nem gyógyítható sajnos.Gyógyszerekkel valamennyire kordában tartható a betegség,de nem teljesen.Nekem a bátyám szenved skizofréniában.A hozzátartozóknak óriási türelem szükséges.Én sajnos nem rendelkezek vele.Nagyon nehéz együtt élni egy ilyen beteggel.A legjobb megoldás egy megfelelő szociális otthonban történő elhelyezés lenne.De ezt sem olyan egyszerű elintézni.
2010. febr. 16. 14:30
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos skizofrénnek fogják diagnosztizálni és gyógyszerezni.

De miért vagy dühös? Szerintem ez nagyon önző dolog, ő most nagyon szenved, sok megértésre lenne szüksége.

2010. febr. 17. 06:42
 7/15 A kérdező kommentje:
Dühös vagyok,mert azóta észhez tért,és azt mondta hogy tényleg meg akart halni,udatánál volt,és tényleg ezt akarta.Nem a betegsége "homályában"csak ugy bekapkodta az altatót,mert mit tudom én cukorka azt hitte,hanem kajakra meg akart halni.Ezzel számomra lemondott nagyanyai mivoltáról.1 hó múlva a hetedik unokája 1 éves lesz,a másik most veszitette el a dédijét 6 évesen karácsony előtt.Ők a gyerekeim,miért nem gondolt rájuk?!?Vagy a férjemre,aki a fia?!Nem szeret minket hogy már nam kiváncsi hogy unokái felnőnek?Nem akart a lagziukon táncolni,örülni örömüknek?Nem akart dédinek lenni?Ezért vagyok dühös.Többet nem vigyázhat a gyerekeimre.Pillanatnyilag ön és közveszélyesnek titulálták,de gondolom megkapja a gyógyszereit,még 1-2hét kórház ls kiengedik.De semmi sem lesz már a régi.Ki tudja megpróbálja e ujra.Mindez azért mert eltört a két csuklója és kivan idegileg a bajától.
2010. febr. 17. 14:09
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

ne haragudj, de te nagyon tudatlan vagy.

a kommentedet olvasva, kinyílt a bicska.

az anyósod BETEG! felfogtad?! BETEG!

nem azért akarta megölni magát, mert nem akarja a látni az unokáit, vagy mert nem szereti a fiát!!!!!korlátolt dolog ilyesmikre hivatkoznod. amikor "rohama" van, akkor hidd el, nem gondolkodik ilyesmiken, mert beteg az AGYA. ez egy BILOLÓGIAI folyamat, skizofrénia.

majd kap gyógyszert stb. és ha szerencséje van, megfelelő lesz, és ha rendszeresen szedi, tünetmentes lesz. ez egy BETEGSÉG.

önző és gyerekes dolog, hogy a miérteken háborogsz, mert itt nincsenek miértek. ez a betegség bárkit utolérhet, ugyanúgy, mint egy agyvérzés vagy egy nátha.

2010. febr. 17. 15:45
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

A férjednek, a gyerekeidnek, az anyósodnak, és nem utolsó sorban saját magadnak is azzal használnál legtöbbet, ha hisztéria helyett megpróbálnál empátiával közelíteni a dologhoz. Talán a betegség váltotta ki az öngyilkosságot. Talán az, hogy egy tiszta pillanatában rájött, hogy "elmebeteg" és kétségbeesett.

Nem kell rábízni a gyermeket, de el lehet mondani, hogy a nagymama most beteg, és meg lehet őt látogatni. Talán soha semmi más öröm nem lesz az életében, mint hogy láthatja az unokáit. Nagyon nehéz helyzet ez, de azt hiszem senki nem érdemi meg, hogy egy betegség miatt elveszítse a szeretteit.

2010. febr. 17. 23:41
 10/15 A kérdező kommentje:

Miert is várok itt megértő szavakra vagy támogatásra?Hisz itt is mentálisan beteg emberek irogatnak javarészt-lásd feljebb valamelyik egyetemistának magát megnevező egyént.Mert itt olyan emberek vannak,akik követtek el öngyilkosságot vagy skizofrének ill.üldözéses téveszmések vagy bármi gagyijuk van.

Én meg a másik oldalon állok.Normális többgyerekes anya vagyok.Ez van.Igy látom.Mondom hogy tiszta pillanatában elismerte,hogy igen,azt akarta. :-(((((

2010. febr. 18. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!