Azt hiszem, pánikrohamom volt, vagy ideg összeroppanás, nem tudom pontosan. Hova tudok fordulni ilyenkor segítségért? Tudom, hogy pszichológushoz, de, ha valamilyen "intézetbe" megyek, ott ugye nem nyugtatóznak be? Gyógyszert nem szeretnék.
7-es: Elég felületes képed van arról, hogy mi az a pánikroham és mi okozza úgy látom. Igen, a szorongás, és pánik rossz, kellemetlen, nem kívánatos. Senki nem mondja hogy az, de lehet kezelni és ez a kezelés NEM gyógyszeres elsősorban. A szorongás, és pánik egy jelzés, amit ha elfedünk gyógyszerekkel, akkor a megoldást se találjuk meg. A szorongás csak tünet, de nem az oka a betegségnek vagy problémának. Rendben, kapjon nyugtatót, de tudnia kel mindenkinek a lelke mélyén hogy a nyugtató semmit nem old meg, sőt.. függőséget okoz!! Méghozzá elég keményet. Én már átmentem ezen. Ez a gyógyszer nem gyógyít meg semmit. Annyit csinál hogy enyhíti a tüneteket, és kitolja a valódi gyógyulást egy későbbi jövőbeli időpontba.
A pszichés problémáknak sokkal rejtettebb okai vannak mint ahogy sokan gondolják. A köztudatban is rengeteg téves vélekedés van az ezekben szenvedő betegektől, a problémák okairól és természetével kapcsolatban. Ez nem olyan egyszerű, hogy "szorongsz? vegyél be nyugtatót, és nem szorongsz majd". Több környezet, több tényező játszik közre, amik nem egyből világosak az ember számára.
Annyira felületes ismereteim vannak, hogy magam is többször átéltem.
Neked meg a gyógyszerekről vannak felületes ismereteid. A nyugtató persze, hogy nem gyógyít meg. Az antidepresszáns viszont "védettséget" ad, szedése alatt mindenképp, és utána is hosszabb-rövidebb ideig. És természetesen azért hat, mert ennek a betegségnek is megvan a maga kémiája, méghozzá annál is, aki hisz a lelki okokban, meg annál is aki nem. Pont ez a jó a gyógyszerekben.
Utolsó előtti válaszolóval,egyet értek.Esetleg leírnád nekem,hogy Te hogy jöttél ki ebből?Akár privátban,akár itt.Előre is nagyon köszönöm!
(Egyébként,én a meditáción,és jógán gondolkodom,illetve mindenképpen ki szeretném próbálni,hátha segít valamit.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!