Egy 15 éves lánynak mennyi az átlag IQ-szint? (140 sok, kevés? )
"A netes tesztek egyébként nem olyan rosszak szerintem. Pont hogy sztenderdizáltak, és 1-2 megbízható, azt az ember érzi."
Nem, nem sztenderdizáltak, nem tudom, ezt honnan vetted. Leírtam, hogy miért nem azok: a folyamat túl költséges ahhoz, hogy később a tesztet ingyenesen vagy egy sms-ért elérhetővé tegyék a neten.
Még egyszer: ha jó tesztet akarsz, akkor a MAWI-t vagy a Mensa tesztjét töltsd ki.
"Nem véletlen hogy kik Menza tesztet ír, már 50%-uk bent van. Ez az átlagpopulációnál 2%."
Egyrészt nem igaz, hogy a tesztírók 50%- a bejut, a bejutók (131+ s.d. 15) száma tesztről tesztre változik, többnyire nem éri el az 50%-ot. Másrészt: azért jutnak be többen, mint véletlenszerű kiválasztás esetén, mert egy intelligens ember nagyobb valószínűséggel megy el IQ-tesztet írni, mint egy átlagos vagy alacsony intelligenciájú. Nemt'om hogy ez hogy kapcsolódik a kérdéshez vagy a netes tesztek megbízhatóságához, de ez más kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!