Antidepresszánst szedek két hete. A neve Escitil! Sexuális problémákat okoz. Vajon meddig tart ez a probléma? Elmúlik e, ha beállt a gyógyszer?
10: Én is szedtem már többféle gyógyszert és mégsem voltak ugyanolyanok a mellékhatások. Átfedés lehetett köztük, de ugyanaz egy az egyben egyiknél sem volt.
Nálam a Cipralex remegést, libidócsökkenést és érzelmi egysíkúságot okozott (többek között).
Az Aurorixtől mindig el akartam aludni, de ennyi. Nem híztam, nem csökkent a libidó, semmi.
Végül a Yarocentől szintén álmos voltam nagyon és meghíztam. Ennyi. Ha szednék egy negyediket, annál lehet, hogy megint más dolgok jönnének elő.
Szia! Ezeknek a gyógyszereknek sajnos gyakori mellékhatása a sexuális probléma. Nem feltétlenül ez amit írtál de a kezeltek nagy százalékánál előfordul vmilyen. Ilyen szempontból nem tökéletesek a pszichiátriai gyógyszerek. Az ingerületátvivő anyagok (amiket a gyógyszer blokkol) nem csak egy hanem több dologért felelősek többek között például a sexualitásért.
Én más gyógyszert szedek. Nekem merevedési problémákat okozott.
Több megoldás is van úgyh ne izgulj. A legegyszerűbb az, hogy a gyógyszer felezési idejére építesz. Én reggel szedem be és nap közben tapasztaltam a problémát de például estére 8-11 órára már ok volt. Azért mert a gyógyszer folyamatosan ürül ki a szervezetedből.
Másik lehetőség az adag lecsökkentése. Ez sem biztos, hogy beválik mert nem úgy működik, hogy fele annyi gyógyszer fele annyi mellékhatás... ennek van egy határa ami alatt már nem jeletkezik. Nálam ez vált be. Lefeleztük a gyógyszert és azóta semmi gond.
A gyógyszerváltásra nem fog sor kerülni főleg ha neked bevált. Szerintem ne a neten keresgélj hanem szólj a dokidnak és ő el fogja mondani, hogy mik a lehetőségek. Magadtól ne csökkentsd az adagot előtte egyeztess.
Mielőbbi gyógyulást kívánok!
Az antidepi nem csak lefelé, hanem felfelé is "vág". Ezért szinte mindegyiknek van ilyen mellékhatása. Nincs rosszullét, cserébe viszont csökken a libidó.
Valamelyest azért javul majd a helyzet. 6-8 hét után vonj majd mérleget, mert addigra áll be minden szempontból. Ha használ, szerintem ne válts. Nagy a rizikó, hogy a másiknál is ez lesz és mellette meg nem is fog hatni.
Nem jó ötlet.
A felezés tipikus következménye, hogy a mellékhatás megmarad, viszont a hatás kifejtéséhez már nem lesz meg a terápiás adag. Meg egyébként is nagy ugrásnak tűnik egyszerre 50%-kal leépíteni, pár nap múlva visszarúghat.
9-esnek, ha még olvassa.
Hát tudod 25 nap alatt 15 kilót felszedni nem lehet semmilyen bogyótól. Az azt jelenti, hogy naponta, legalább másfél-2 kiló élelmiszert betermeltél (ebben nincs benne a víz), ami nem nevezhető éppenséggel normális adagnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!