Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 3 éve járok pszichológushoz...

3 éve járok pszichológushoz de nincs lényrgi változás?

Figyelt kérdés

Nem ertem miert nem fejlodok. Pedig nagyon sokat teszek erte. A pszicho utan mindig megnyugszom de aztan tortenik valami es ujbol padlon leszek. Harom eve jarok es ugyanugy egyedul vagyok nincsen parom se barataim nincs munkam az iskolat otthagytam nem tudom mit akarok az elettol.

Valtsak terapeutat es kezdjem elorol valaki masnal? Harom ev megiscsak harom ev:(

2015. márc. 2. 10:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt valóban abba kell hagyni. Ennyi idő után már önállóan kell kialakítanod az életed,. Ez egyfajta függőségre is utal, amit nagyon-nagyon szeretne a pszichológus is elkerülni. Nem mankó akar lenni, hanem megtanítani, önállóan járni az utadat.
2015. márc. 2. 10:55
 2/11 anonim ***** válasza:
Valószínűleg rosszul állsz hozzá a dologhoz. A pszichológus legfeljebb arra tud ráébreszteni, hogy neked magadnak kell tenned valamit saját magadért és ne kívülről várd a sült galambot.
2015. márc. 2. 11:03
 3/11 anonim ***** válasza:
A pszichológus nem varázsló, nem az a dolga, hogy rendbe tegye helyetted az életedet. Attól, hogy a terápián jól érzed magad, és megnyugszol tőle, még nem lesznek barátaid se párkapcsolatod, nem a pszichológus dolga ezt véghez vinni, és még csak nem is tartozik a felelőssége alá. Sőt, a pszichológus nem fogja helyetted kitalálni, mit akarsz az élettől :)
2015. márc. 2. 11:04
 4/11 A kérdező kommentje:
Folyamatosan teszek erte, megsem valtozik semmi. Ennyit ember sztem meg nem tett magaert...
2015. márc. 2. 11:04
 5/11 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező.

"Folyamatosan teszek erte, megsem valtozik semmi. Ennyit ember sztem meg nem tett magaert..."

De mi az amit teszel a változásért??

Elvállalod a szembe jövö munkát, legyen az bármi amit képes vagy elvégezni erőd, és tehetséged által.

Vagy fordulhatsz Isten felé, és kérheted, hogy segítsen adjon értelmet az életednek célt amelyhez Ő VEZET. Én is ezt teszem, és érzem a kegyelmét az erőt a támogatást.

2015. márc. 2. 15:01
 6/11 anonim ***** válasza:

1. Milyen gyakorisággal jársz?

2. Milyen módszerrel dolgoztok?

3. Mennyire kötődsz a terapeutádhoz?

Nekem eleve "gyanús" az, hogy megnyugszol... akkor valamit nagyon rosszul csináltok, a terápiának ugyanis nem az a dolga, hogy megnyugtasson, hanem vannak benne nagyon is felkavaró szakaszok. Ettől dolgozódik át a személyiség. Gyanítom, hogy csak a felszínt kapirgáljátok, nem ástok mélyre, hogy ez a terapeuta "hibája", vagy a tiéd, vagy esetleg közös, azt nem tudom, de így valóban nem túl hatékony a dolog. Egy jó terapeutával, analitikus módszerrel ennyi idő alatt már bőven kellene érzékelned változásokat!

2015. márc. 2. 22:32
 7/11 anonim ***** válasza:
# 5: Engem Isten vezetett el a pszichológushoz, úgyhogy ilyen is van. Néha csak abban tud segíteni, hogy megtanuljak magamon segíteni, de ez is óriási áldás.
2015. márc. 2. 22:34
 8/11 anonim ***** válasza:

7-esnek.

"de ez is óriási áldás."

Igen ha annak éljük meg, akkor még inkább áldás, köszönöm, hogy írtál. Már az is gyógyulás ha megoszthatjuk tapasztalatainkat, és lehet, hogy mások erőt merítenek abból. Hiszen egymásnak úti társai vagyunk.:)

2015. márc. 2. 22:56
 9/11 anonim ***** válasza:

Kedves 7:

Magunkon nem tudunk segíteni, csak az Isten kegyelme.

Olyan mintha a hajunknál fogva, magunkat akarnánk kihúzni a vízből. Az ima segít, és a bűnbocsánat kérés, a felismerések, és hogyan tovább azt jó kérni az Istentől, és Őrá bízni magunkat Hit-tel, mert Ő tudja mi a jó nekünk. És azt adja amire szükségünk van, de nem emberi gondolkodás szerint. Hanem a lélek fejlődése érdekében.:)

2015. márc. 2. 23:19
 10/11 anonim ***** válasza:

9 igaz, miket írsz, de figyeld meg: Az ÚSZ-ben mindig a saját erőt ébreszti fel Krisztus. Akarsz-e meggyógyulni?- kérdezi a Bethesda tónál a 30 éve beteget. Különös a kérdés.. és a válaszból kiderül: nem. Félrebeszél, nem azt mondja:igen, hanem mentségeket keres. Akkor valószínű újra kérdezi: akarsz-é? Ha az akarat béna, nem gyógyul. Az ÓSZ-ben ne bántsd a másikat, ne rúgd bokán! -áll a parancs, elég passzivitásban lenni. Az ÚSz ez nem elég: segítsd szeretettel a másikat, tehát egy aktivitás kell.

A jó pszichológus is ezt a saját erőt ébreszti fel.

2015. márc. 3. 07:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!