Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Halálfélelmem van, hogyan...

Halálfélelmem van, hogyan küzdjem le?

Figyelt kérdés

Gyerekkorom óta "tudom" hogy 26 éves korom előtt meg fogok halni. Nem tudom hogy miért alakult ki bennem ez a gondolat, de mióta az eszemet tudom, azóta velem van. A probléma az hogy már nincs 5 hónapom se a 26. születésnapomig és egyre gyakrabban véletlenszerűen tör rám az érzés, hogy már nincs sok időm hátra. Gyakran érzem h "elszakadok" a világtól, esténként félek, hogy reggel már nem ébredek fel. Attól tartok, hogy nehogy önbeteljesítő legyen ez a képzet.

Valakinek van valami tanácsa esetleg? Szakemberhez nem tudok fordulni, külföldön vagyok jelenleg még legalább fél évig.

Köszönöm, hogy elolvastad!

2015. febr. 26. 21:51
 1/7 anonim ***** válasza:
45%
csiccsents be :D
2015. febr. 26. 21:58
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot :), van hogy segít, de nem szeretnék minden nap becsiccsenteni, amúgy sem vagyok nagy ivó, meg sajnos a mindennapok miatt nem is tehetném meg mindig :D
2015. febr. 26. 22:22
 3/7 anonim ***** válasza:
46%
Szia figyelj remelem halgatsz ram egy kicsit. Ne gondolj ilyet amikor jon ez a gondolat tereld at jora mondogasd magadba pl hogy egezseges vagyok sokaig fogok elni stb. En is ezt csinalom mert en is feltem sokszor nagyon. Mondok neked egy pl ami sajnos anyukammal tortent. Apukammal fiatalon ismerkedtek meg olyan 14eves volt anyukam 34evesen meghalt. Apu meselte nekem hogy mar fiatalon mondogatta neki hogy o fiatalon meg fog halni. Es sokszor rosszul volt stb ami meg fura is hogy alitolag ki vizsgaltak es nem talaltak nalla semmit. Volt olyan is hogy fekudt az agyon es mondta mamanak hogy o mar nem el sokaig. Tobb ilyen eset volt vele. Ott voltam mellete mikor meghalt el is ment meg orvoshoz is de az a nagyon okos haza kuldte hogy pihenjen infartus elvitte mamanal voltunk a kadbol vettem ki. Mielott elment furodni azt mondta nekem hogy o mar tobbet nem jon velem haza kerdeztem miert de arra mar semmit nem mondott. Szoval figyelj nagyon gyorsan fwlejtsd el es tereld at a gondolataid tudom h nehez en is igy vagyok de akkor is kuzdok es soha nem adom fel. Engem nem fog ez a hul.ye szorongas legyurni mert ezt csak a fejunkbe van de ha nem vigyazunk megvalosulnak a doldok pszichologus is ezt mondta nekem. En most frontint is szedek erre mert mar nem birtam. De azon vagyok hogy abba fogom hagyni a szedest. Megvaltoztatatom az etrendem lassan sport stb. Remelem segitettem egy kicsit.
2015. febr. 27. 00:17
 4/7 anonim ***** válasza:
Elozo vagyok uzibe is irhatsz ha gondolod. es tudunk eggyutt ugymond gyogyulni :D
2015. febr. 27. 00:21
 5/7 A kérdező kommentje:

Szia, ne haragudj hogy csak most írok, csak a tegnapi nap kész káosz volt...

Köszönöm, hogy megosztottad a történetedet :) És igen, én is valami hasonlótól félek mint ami Anyukádnál volt, hogy nehogy önbeteljesítő legyen a dolog. Az a probléma h hiába tudom, hogy nem jó, meg hiába próbálok úgy gondolkodni h ez ne foglalkoztasson, ha rámtör az az érzés, akkor nem tudok mit tenni. Rossz példa, de olyan mint amikor valaki megcsúszik és elesik, vagy valami hülyeséget csinál és megsérül, hiába tudod h nem szép dolog, de mégis nevetsz egyet, nem tudsz ellene mit tenni.

Nekem ugyanez van ezzel az érzéssel, ha rámtör, akkor egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni. És ezzel korábban nem is volt gond, mert elfogadtam h oké most ez van, pár óra mulva jobb lesz, de mostanában egyre gyakrabban érzem ezt. Na mind1, max 5 hónapot kell kibírni, aztán vagy nem élem meg a 26ot és akkor már mind1 :D, vagy megélem és akkor hátha elmarad ez a tévképzet is :)

2015. febr. 28. 10:47
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!!Ezeke kényszeres gondolatok,csak nálad nagyon rég megvannak már,s elhiszem hogy nehéz,meg minden,de nem szabad feladni,soha,de soha!Ha akrsz beszélhetünk erről,erpt adhatunk egymásnak,mert nekem is kényszergondolataim vannak,de kemények!igaz 3 hete jelentkeztek,de a semmiből,nem tudom hova tenni őket...kivagyokkészülve teljesen!

23F

2015. márc. 3. 19:00
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez érdekes, nekem is van egy ismerősöm, aki ugyanezt mondta, hogy ő kiskora óta érzi, hogy 25 éves korában fog meghalni. Nem volt soha semmilyen betegsége, nem is tudta megindokolni, csak érezte. Most 32 éves, és makkegészséges.
2015. jún. 5. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!