Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan hagyjam abba a vagdosas...

Hogyan hagyjam abba a vagdosast? Mit tegyek ellene? 14L

Figyelt kérdés
A bal kezem tele van vagasokkal, de nem csak a csuklom korul, hanem az egesz alkarom. A belso fele es a kulso resze is. Tesi oran hosszu ujju volt rajtam, de a tanar levetette velem mert, hogy nem szabad abba lenni. Roplabdaztunk es mindenki meglatta a kezemet. Elkezdtek viccelodni, csufolni mindenfelevel. Az egyik "osztaly r*b@nc@" rohant is a pasijahoz, hogy elmondja neki. O is elkezdett piszkalni. 'Emos' 'hentes' etc. ilyeneket mondanak. Nagyon rosszul vagyok most, nem akarok iskolaba menni. Az utobbi idoben nagyon rosszul volam bizonyos dolgok miatt, a suli sem ugy megy ahogy szeretnem, mindenki elvarja, vagyis ugy gondolja, hogy nekunk nincs mas dolgunk csak tanulni, tanulni es tanulni. Mint valami robot. Az elmult kb egy het alatt 3-4kg-t fogytam. Mit tehetnek? A szuleimmel nem tudok errol beszelni. Rettegek mit gondolnanak arrol amit teszek magammal.
2015. febr. 18. 19:42
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Elegem van.

A szuleim megtudtak, de egy het eltelte utan lesz@r*ak dolgot.

A srac akivel olyan jol el voltam az utobbi idoben kiderult, hogy becsapott. Vegig volt baratnoje mikozben engem hulyitett. Az elmeletileg "legjobb baratnoimtol" minden nap megkapom, hogy egy ertektelen semmi vagyok, aki ronda, es dagadt.

Mar 7kg-t fogytam. Minek vagyok meg itt?

2015. márc. 2. 20:12
 12/14 anonim válasza:

Hé hahó! Szia! :) Szeretnék segíteni!

Nekem is voltak hasonló problémáim, bár nem a vagdosásban merültek ki (sajnos). Ma már szerencsére elmondhatom magamról, hogy minden rendben van velem. Amit el kéne legelőször tudnod dönteni:

- Tényleg baj van(feltehetően pszichés), és segítséget vársz, vagy elsősorban a figyelmét szeretnéd valakinek/valakiknek felkelteni, mintha ezzel szeretnéd megszólítani a másikat, hogy "Figyelj, beszélnünk kell..."

Ehhez egy módszer lehet, hogy végig gondolod, amikor a vágásokat csinálod, mégis mi jár a fejedben. Írd ki magadból, akár ide, hisz anonim a dolog, és lehet többen tudunk akkor segítséget nyújtani a továbblépéshez. Én merem feltételezni, hogy inkább ilyen jellegű problémával állsz szemben, mint sem neurológiai. :) Ez már fél siker.

- Mi okoz számodra gondot? (magas elvárások, szülőkkel való kapcsolat teremtés, tanulási nehézségek, fiúk...) Csak, hogy téged idézzelek:

2015. márc. 2. 23:59
 13/14 anonim válasza:
Csak most olvastam a kérdésed, mi van veled? Remélem minden rendben drága! Demi Lovato filmjét nézd meg, nekem rengeteget segített :) Írj rám nyugodtan ha gondolod, beszélgethetünk, ha esetleg szeretnél :) Maradj erős, értékes vagy, hidd el!! 14/L
2015. márc. 11. 22:15
 14/14 anonim ***** válasza:

Szia! Velem is az van, mint annó veled.

9 hónapja kisebb-nagyobb szünetekkel vagdosom magam. Pszichológus nem tud segíteni, apám leszarja, hogy mit csinálok, anyukám azzal fenyeget, hogy pszichiátriára küld. A lábaim horrorisztikusan néznek ki a vágások miatt.

Mit tudok tenni? Neked mi segített? Ha sikerült leszoknod, azt hogyan csináltad???

2022. jún. 25. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!